2017. január 18.

Felfüggesztett börtön az önbíráskodó apának-mobiltelefonért ragadott baseball ütőt

A vádlott fia egyik fiatalkorú ismerősét pofozta meg az utcán, majd tarkójánál fogva a házukba vitte és egy baseball ütővel fenyegette.

A Sárvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete, továbbá tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki 2016. nyarán egy Sárvár közeli településen jogosnak vélt vagyoni követelése érvényesítése érdekében fia kiskorú ismerősére támadt.

A vádirat szerint a vádlott fia pár nappal korábban a sértettnél vendégeskedett, ahol elhagyta a mobiltelefonját, azonban másnap már hiába kereste, a készülék nem került elő.

A vádlott úgy vélte, hogy a sértett ellopta a fia telefonját, ezért amikor az elkövetés napján a sértett a háza előtt az utcán sétált egy ismerősével, kifutott hozzá és kiabálva követelte vissza a készüléket. Követelése komolyságának érzékeltetésére a vádlott a sértettet egy alkalommal pofon is vágta.

A sértett hiába állította, hogy nincs nála a készülék, őt a vádlott tarkójánál megragadva a házába kényszerítette, ahol, hogy még jobban ráijesszen egy baseball ütőt nyomott a mellkasának. Ezt követően sem engedte el a sértettet, tovább kiabált vele, miközben a baseball ütővel hadonászott előtte.

Az erőszakos cselekménynek és a sértett visszatartásának akkor lett vége, amikor ismerőse hívására megjelent egy rokona a barátjával, s miközben ők a vádlottal vitatkoztak a sértett kimenekült a házból.

A sértett első útja ezt követően a rendőrségre vezetett, ahol a vádlott ellen a bántalmazás során elszenvedett könnyű sérülései miatt is feljelentést tett.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a rendőrség által lefoglalt baseball ütő elkobzására tett indítványt.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.