Barion Pixel
2017. március 24.

Oladon is ismerkednek a gyerekek a tűzzel

Tűzvédelmi felkészítésen vehettek részt az Oladi Általános Iskola kisdiákjai, megismerkedtek a tűz használatának szabályaival és annak veszélyeivel.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata az Oladi Általános Iskolában folytatta az általános iskolás gyermekek tűzvédelmi felkészítését. A felkészítés sorozat a tavalyi évben kezdődött.

Oladon is ismerkednek a gyerekek a tűzzel

Az Oladi Általános Iskola 1. és 2. osztályának mintegy 50 diákját látogatták meg, és az életkori sajátosságoknak megfelelően tájékoztatták a tűz használatának szabályairól, annak veszélyeiről és a tűzoltók mindennapi munkájáról. A két osztály nagy érdeklődéssel figyelte Németh János címzetes tűzoltó alezredes előadását.

Oladon is ismerkednek a gyerekek a tűzzel

A program célja, hogy a szükséges ismeretek beépüljenek a gyermekek mindennapjaiba, tisztában legyenek a helyes magatartási szabályokkal és megfelelően elsajátítsák azokat és később a gyakorlatban is alkalmazzák őket. Ennek egyrészt biztonsági szempontból van kiemelt jelentősége magukra és másokra, embertársainkra nézve, másrészt pedig hosszú távú hozadékként nagy szerepet játszhat a környezet, a természet és az anyagi javak megóvásában is. A tapasztalatok szerint azoknál a gyermekeknél, akik az ilyen oktatások alkalmával elsajátítják a legalapvetőbb szabályokat és érdeklődnek a téma iránt, a szülők maguk is kiemelt hangsúlyt fektetnek a gyermekek ismereteinek további bővítésére, valamint igyekeznek ők is jó példával elöl járni és odafigyelni a tűzokozás elkerülésére.

Oladon is ismerkednek a gyerekek a tűzzel

Az alezredes elmagyarázta a diákoknak, mekkora kockázattal járhat a tűz óvatlan használata, hogyan kell megelőzni annak elszabadulását, hogyan lehet azt eloltani, és mit kell tenni, ha nem járunk sikerrel. Az oktatás keretében a gyermekek valós képet kapnak arról, milyen és mekkora szerepet játszik az emberi tényező, a figyelmetlenség, a gondatlanság a tűz és egyéb tragédiák kialakulásában.

Oladon is ismerkednek a gyerekek a tűzzel

Fotó: Németh János címzetes tűzoltó alezredes, Vas MKI

Végül a kisiskolások megtekintették a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat gépjárművét, és a benne elhelyezett tűzoltó felszereléseket, védőruhákat, tűzoltósisakokat, hőkamerát. Legnagyobb népszerűségnek a védőruhába, védősisakba beöltözés örvendett a gyerekek körében.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.