Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. május 13.

Nyertek a szombathelyiek a Gyermekbiztonsági Olimpia elődöntőjén

Május 12-én az ausztriai Rudersdorf településen került megrendezésre a„Safety Tour” Gyermekbiztonsági Olimpia területi elődöntője. A Burgenlandi Polgári Védelmi Szövetség meghívására Vas megyéből is érkeztek versenyzők a megmérettetésre, melyről szép eredményekkel tértek haza.

A „Safety Tour” Gyermekbiztonsági Olimpia területi elődöntőjén Vas megyét a szombathelyi Brenner János Általános Iskola 23 fős alsó tagozatos csapata képviselte. A csapatot három pedagógus is kísérte, a rendezvényen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot és a Vas Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkárságát Tóth Zoltán tűzoltó őrnagy képviselte.

Az ünnepélyes megnyitót követően elméleti kvízjátékkal vette kezdetét a verseny. Ezt követően kerékpáros ügyességi feladatot kellett végrehajtani a diákoknak, ahol kiemelt hangsúlyt kapott a közlekedési szabályok pontos betartása, valamint a segélyhívószámok ismerete, majd térbeli kockakirakó segítségével egy-egy veszélyes anyag tulajdonságait jellemző ábrát kellett a diákoknak időre kirakni. Az elődöntő utolsó versenyszáma a puttonyfecskendővel való célba lövés volt, melyet a meleg, napsütéses időben igencsak élveztek a versenyzők. A délelőtt az ausztriai vöröskereszt mentőegységének szakmai bemutatójával zárult.

Az elődöntőn – külföldi csapatok kategóriában – a szombathelyi Brenner János Általános Iskola csapata teljesített a legjobban, ezzel ők állhattak a dobogó legfelső fokára, így a csapat a június 2-án Oberpullendorfban megrendezésre kerülő Burgenlandi tartományi döntőbe is továbbjutott.

A gyermekbiztonsági olimpiai versenyek fő jellemzője, hogy a résztvevő gyerekek a számukra fontos és a korosztályuknak megfelelő tudnivalókat, a helyes magatartási szabályokat játékos formában sajátítják el. A verseny levezetését a gördülékenység és a jó hangulat jellemezte.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.