Barion Pixel
Szerző: Norges Automobil-Forbund (NAF) 2021. november 22.

Felniszaggató zene - Frappáns üzenet a Norvég Automobil Szövetségtől a kormánynak

Zenedobozzal és egy furcsa zenével üzent a következő kormánynak a Norvég Automobil Szövetség. A kottát maga az élet írta.

„A következő kormányunknak” – ezzel a szöveggel kezdődik az NAF (Norvég Automobil Szövetség) reklámfilmje, amiben egy nem túl kellemes melódia csendül fel. Tovább olvasás előtt javasoljuk meghallgatásra! Ígérjük, nem lesz hosszú.

A zenét az élet szerezte. Fogták a legrosszabb norvég út egy egyenes szakaszát és a burkolat kátyúit megjelölték az utat szimbolizáló lyukkártyán, amit aztán lejátszottak egy zenedobozon.

Egyszerű ötlet, de hatásos. A reklámfilmben megemlítik, hogy a közlekedésre szánt költségvetési tételeknél 5 norvég koronából mindössze 1 korona megy el karbantartásra. „Jól hangzik?” – jön az immár kétértelmű kérdés, mielőtt a zenedobozt becsomagolják a lyukkártyával együtt és megcímzik a kormánynak.

Kátyúkból zene - a Norvég Automobil Szövetség reklámfilmjében

Nem sértő, nem támadó, de mégis hatásos módja ez a kommunikációnak. És annak ellenére, hogy a norvégok a saját problémájukat pendítik meg, ez minden országban alkalmazható.

Ha valaki elkészítené a lakókörnyezetében található út „dalát”, kérjük, küldje el nekünk is, a pontos útszakasz megjelölésével!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.