Szerző: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2016. február 17.

Videók: Két akcióban közel 47 ezer doboz cigarettát foglalt le a NAV

Egy zuglói mélygarázsban negyvenhatmillió forint értékű cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök. Tompán 4700 doboz adózatlan cigaretta akadt fenn egy ellenőrzésen, azokat egy autó padlólemezébe rejtették.

A késő esti órákban Zuglón három férfi éppen nagy mennyiségű cigarettát pakolt, és megbeszélést tartott, amikor a NAV munkatársai rajtuk ütöttek. A jelek szerint az árut egy terepjáróval szállították volna tovább, ugyanis az autó csempészcigarettával volt tele. Hamarosan kiderült, hogy a raktár sincs messze: a garázs mellett lévő tárolóban toronyban állt a cigaretta. A cigarettán kívül a terepjáróban és a tulajdonos zsebében mintegy négyszázezer forint lapult.

A pénzügyi nyomozók az utcán egy újabb gyanús autóra leltek. Mivel annak indítókulcsa nem került elő, a terepjáróval együtt lefoglalták, és elszállították. A gyanú nem volt alaptalan, a kocsiban csaknem négymillió forint és több mint négyezer euro készpénzt találtak.

A pénzügyi nyomozók összesen több mint 42 ezer doboz adójegy nélküli cigarettát lefoglaltak, a három férfit előállították, és orgazdaság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták őket.

NAV-cigaretta fogás 1.

A pénzügyőrök Tompán ellenőriztek egy szerb rendszámú személygépkocsit. Miután a jármű vezetője nem jelentett be semmiféle vám- és adóköteles árut, a gépkocsit mindenre kiterjedően átvizsgálták. A gépjármű átalakított padlólemezében elrejtve mintegy 4700 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök.

A pénzügyőrök a több mint 5,5 millió forint értékű adózatlan cigarettát, valamint a szállításához használt személygépkocsit lefoglalták, kiszabtak több mint 11 millió forint vámigazgatási bírságot, és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Mindezen felül a jármű alvázán, illetve a forgalmi engedélyében szereplő alvázszám közötti eltérés okán egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt szintén feljelentést tettek az illetékes rendőri szervnél.

NAV cigarettafogás 2.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.