Szerző: http://e-arveres.mnv.hu / 112Press 2017. október 25.

MIG-29-eket bocsátott árverésre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő

Huszonhárom repülőt, húsz hajtóművet, rakétákat, alkatrészeket árverez egyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az Elektronikus Aukciós Rendszerben. A kikiáltási ár 4,87 milliárd forint. Az eszközök a Magyar Állam tulajdonában, az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alatt és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében állnak.

Forrás: http://e-arveres.mnv.hu


A haditechnikai eszközök együttesen, egy árverési tételként kerülnek értékesítésre.

Az Ingóságok per-, teher- és igénymentesek.

Forrás: http://e-arveres.mnv.hu

Azoknak, akik szeretnének licitálni az 1,218 milliárd forintos árverési biztosítékot 2017.november 10-ig át kell utalniuk a megadott számlaszámra.

Az Ingóságok megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, amelynek feltétele és módja az alábbi dokumentumok, adatok, legkésőbb 2017. november 2. napján 9:30-ig történő megküldése a Honvédelmi Minisztérium Vagyonfelügyeleti Főosztály részére elektronikus úton a hm.vff@hm.gov.hu és a gemesi.geza@hm.gov.hu (kapcsolattartó: dr. Gémesi Géza alezredes 30/370-4710) e-mail címekre:

- név;
- születési adatok (születési név, születési hely, idő, anyja neve);
- személyigazolvány szám/útlevél szám;
- meghatalmazás, amely igazolja, hogy mely gazdasági társaság képviseletében jár el;
- az Ingóságokra vonatkozó ML fejezetekre érvényes hadiipari tevékenységi engedély.

Az Ingóságokra vonatkozó tételes lista a megtekintések alkalmával kerül átadásra.

Az adásvételi szerződés megkötésének feltétele, hogy a vevő az adásvétel tárgyául szolgáló Ingóságokra vonatkozó, a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről szóló 2016. évi XXX. tv. 1. sz. mellékletében felsorolt, az Európai Unió közös katonai listájának alapulvételével meghatározott haditechnikai eszközöket és szolgáltatásokat tartalmazó ML fejezetekre érvényes hadiipari tevékenyégi engedéllyel rendelkezzen, tekintettel arra, hogy a haditechnikai termékek gyártásának és a haditechnikai szolgáltatások nyújtásának engedélyezéséről szóló 2005. évi CIX. törvény 2. § (1) bekezdése szerint Magyarország területén hadiipari tevékenység végzéséhez engedély szükséges.

Árverezők tudomásul veszik, hogy az Európai Tanácsnak az ukrajnai helyzetet destabilizáló orosz intézkedések miatt hozott korlátozó intézkedésekről szóló 2014/512/KKBP határozata (2014. július 31.) – továbbiakban: Határozat – értelmében tilos az Európai Unió tagállama által fegyverek és azokhoz kapcsolódó bárminemű hadianyag, felszerelés Oroszország részére történő közvetlen vagy közvetett értékesítése, szállítása, transzfere vagy kivitele, továbbá a felsoroltak Oroszországból való behozatala, beszerzése vagy szállítása. Az értékesítési eljárás és az adásvételi szerződés megkötése során ezen körülményt kiemelt figyelemmel kell vizsgálni.

Árverezők kötelezettséget vállalnak, hogy az általuk megvásárolandó ingóságokkal tervezett ügylet a mindenkori nemzetközi, illetve uniós szankciós rendelkezések maradéktalan betartásával történik.

Az adásvételi szerződés megkötésének további feltétele, hogy a nyertes árverező erre vonatkozóan írásbeli nyilatkozatot nyújtson be.

Az adásvételi szerződés hatálybalépésének feltétele az Oroszországi Föderáció által kiadott egyetértő nyilatkozat rendelkezésre állása, tekintettel arra, hogy „A Magyar Köztársaság Kormánya és az Oroszországi Föderáció Kormánya közötti haditechnikai együttműködésről” szóló 2002. december 20-án kelt megállapodás 6. cikke szerint az Ingóságok értékesítésére kizárólag az Oroszországi Föderáció által kiadott előzetes, írásbeli beleegyezéssel kerülhet sor.

Az árverési hirdetmény innen tölthető le.

A kép illusztráció. Fotó: Tánczos Mihály
A kép illusztráció!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.