Barion Pixel
2017. december 30.

Nyugdíjba vonuló mentőbajtársat búcsúztattak Szombathelyen

Kubicskó Károly mentőgépkocsi-vezető nyugdíjazása előtti utolsó napján egy rádióforgalmazással köszönt el bajtársaitól, aminek egy részét megosztjuk olvasóinkkal.

„Tisztelt Bajtársak, Kollégák, Munkatársaim!

A mai nap az utolsó kivonuló mentő szolgálatom….

Engedjétek meg, hogy néhány szót, gondolatot elmondjak, elbúcsúzzak, elköszönjek tőletek.

Szombathelyi mentők


Tisztelt „fiatalabb” gépkocsivezető bajtársak: hozzátok szólok először.

Soha ne felejtsétek: a megkülönböztető jelzés, a sebesség, a képzelt erőfölény nem ér semmit, ha a józan ész és az egészséges önkontroll nem működik megfelelően. Akiért mentek: Ő tőletek várja a segítséget (kitől mástól).

Mindig legyen a szemetek előtt, hogy nem csak magatokért, hanem másokért, bajtársaitokért is felelősséggel tartoztok, több ember élete, épsége van a kezetekben, lábatokban, fejetekben. Kívánom, hogy mindig érjetek vissza sikeresen, épségben, eseménytelenül, hiszen mindnyájatokat mindenkit - hazavárnak.

Mentőápoló kollégák:

Voltam és fogtam a hordágy másik oldalát is. A hosszú évek alatt összecsiszolódtunk, tekintettel, szavak nélkül is tudtuk, tettük a dolgunkat. Kazinczyt idézném, ismertek: „Jót, s jól, ebben áll a nagy titok.

Igen az első a „jót” az természetes, a „jól" az ma a kötelesség, elvárás és követelmény. Igaz, sokkal másabb, mint évekkel,  évtizedekkel ezelőtt, de ez a jövő, ez az eredményes és sikeres munka?  Nem, inkább úgy fogalmaznék, hogy hivatásunk,  hivatásotok kulcsa. Kívánom nektek, hogy sokkal, de sokkal több erkölcsi és anyagi megbecsülésben legyen részetek, mint nekem, vagy nekünk, idősebb korosztálynak volt. Most már talán megteremtődik e hivatás méltó megbecsülése. Az első sugarak lassan már elérkeztek, leérkeztek hozzátok.

Végezetül búcsúzóul Máraitól (kedvencem) néhány gondolatot idéznék:

„Egy napon csendes lesz az ember. Már nem vágyik az örömre, de nem is érzi különösebben kisemmizettnek, megcsaltnak magát. Egy napon az ember tisztán látja, hogy mindent megkapott, büntetést és jutalmat, s mindenből annyit kapott, amennyi érdeme szerint jár neki. Amihez gyáva volt, vagy csak nem volt eléggé hősies, azt nem kapta meg... Ennyi az egész. Nem öröm ez, csak belenyugvás, megértés és nyugalom. Ez is eljön. Csak nagyon sokat kell fizetni érette."

Bajtársaim: Kívánok nektek jó egészséget, boldog új évet, közös sikerélményeket, eseménytelen szolgálatokat.

Minden jót!

Isten és ég legyen veletek!

21349 voltam"
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.