Szerző: Forrás: 9gag 2016. január 30.

Egy kép, kilenc kérdés - Könnyed logikai fejtörő a hétvégére

A 80-as évekbeli Füles rejtvényújságot idéző feladványra bukkantunk a 9gag portálon és jól szórakoztunk, amíg választ adtunk a kérdésekre. Első olvasatra talán meglepőek a kérdések, de egy kis gondolkodással, következtetéssel, némi természetismerettel lehet választ adni ezekre, vagy legalábbis egy-egy lehetséges megoldást találni.

Az eredetileg angolul feltett kérdéseket "magyarosítottuk", bár a napos kifejezésben nem vagyunk biztosak, hogy manapság is használatos. A 80-as években mi még naposok voltunk az iskolában, táborokban.
 
A hozzászólásoknál, vagy Facebook oldalunkon nyugodtan megoszthatók a tippek, de mindenkinek javasoljuk, hogy először próbáljon válaszolni a kérdésekre, csak utána kukucskáljon. Aki viszont ismeri a feladványt, az nyugodtan lapozzon tovább, ne írja be a megfejtést, hagyjon terepet a Sherlock-utódoknak is.
 
Van logikus válasz a kérdésekre (Forrás: 9gag)
 

Hozzászólások

Hozzászólások

1.
2016. január 30. 09:52 - wizzz

Négyen vannak (négy kanál, tányér, négy név) A sátor pókhálós, ami vagy gyors pók, vagy pár napja jöttek. Inkább a második. Kenuval jöttek. Lapátok a kép jobb oldalán. Falu van a közelben, hacsak nem hoztak magukkal egy tyúkot :D Kriszta által írt jó meglátás, hogy nem ugyanúgy nő a faág, de szerintem nem azért mert mindig onnan fúj a szél. Viszont a déli oldal több napot kap, ezért gondolom az fejlettebb, de nem tudom. Viszont ha igen, akkor a déli oldal fejlett, a zászló északra mutat, azaz délről fúj a szél! (Köszi a tippet, Kriszta!) Ha az előző igaz, akkor reggel van, mert Keletről süt a Nap. Alex lepkét fog a bokor mögött (köszi Kriszta, arra azt hittem először hogy zászló) 8-9-es kérdés. Biztosan nem Alex a napos, a másik három név közül valaki és ha megvan a név, akkor megvan hányadika van, mert az a szám van a nevek mögött.

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.