2019. február 22.

Gyorsított felvétel csúcsforgalomban: használják a sofőrök a besorolást segítő sávot?

Olvasónk szerint senki nem használja a besorolást segítő gyorsítósávot a szombathelyi Hollán Ernő és Kiskar utcák kereszteződésében. Ennek szemléltetésére a magasból mutatunk kb. 22 percnyi felvételt, két percbe sűrítve.

Egyre gyakoribbak a dugók, torlódások a vasi megyeszékhelyen. A korábbi "reggeli- és délutáni csúcs" kifejezés lassan már értelmezhetetlen. Olvasónk arra hívta fel a figyelmet, hogy tapasztalata alapján senki nem használja a besorolást segítő sávot, amivel gyorsítani lehetne a forgalmat.

A levegőből mutatunk felgyorsítva egy kb. 22 perces időszakot a 16 órás csúcsforgalomból a Hollán Ernő és Kiskar utcák kereszteződéséből, de jól látszik az Óperint - Kiskar kereszteződés is.

Azt, hogy senki nem használja a nevezett sávot eleve cáfolhatjuk, hiszen mi rendszeresen használjuk, de a felvételen is látszik, hogy sokan élnek a lehetőséggel. Igaz, tapasztalatunk alapján a védett úton haladók közül sokan stresszként élik meg, amikor  megindul feléjük egy jármű, mert nem tudják, hogy nem eléjük vág be, hanem "helyezkedik", teljesen szabályosan.

A forgalmi szituációra hamarosan részletesen visszatérünk, addig azonban rendelkezésre bocsátjuk a felvételt. A következtetéseket, véleményeket örömmel fogadjuk Facebook oldalunkon, a vonatkozó cikknél.

Kiskar - Hollán Ernő utca kereszteződése a magasból


Tipp: a Youtube-on a videó jobb alsó sarkában a fogaskerék (Beállítások) ikonra kattintva a videó lelassítható, így jobban megfigyelhető a forgalom. Az a levegőből is jól látszott, hogy a "beragadó" autók esetenként akár 10-20 másodpercig is indokolatlanul feltartják a sort.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.