Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. március 02.

Közel harmincan tettek sikeres tűzoltó alapfokú vizsgát

Sikeresen vizsgáztak azok a negyvenórás tűzoltó alapfokú tanfolyamon résztvevő önkéntes tűzoltók, akik február 28-án, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon adtak számot tudásukról.

A szombati vizsgát egy negyvenórás felkészítés előzte meg, mely során a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén található önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai elsajátíthatták a tűzoltási és műszaki mentési ismeretek alapjait, a vonatkozó legfontosabb szabályokat, előírásokat, valamint megismerkedhettek az elmélet gyakorlati megvalósításával, mint például a különböző szerelési feladatokkal is.

Az elméleti vizsga írásbeli, illetve szóbeli feladatokból állt, melyet a gyakorlati feladatok megoldása követett. Mindösszesen huszonnyolc tűzoltó adott számot tudásáról, akiknek sikerült jól felkészülni, így a tanfolyam minden résztvevője eredményes vizsgát tett.

A vizsga zárásaként a bizottság elnöke, Pajor László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő megköszönte a tűzoltóknak a lelkiismeretes felkészülést, melynek köszönhetően a megszerzett tudást a jövőben az állampolgárok védelme érdekében is kamatoztatni tudják majd.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.