Barion Pixel
Szerző: Fotó, szöveg: Mersich Miklós / Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület 2020. február 22.

Kőszegszerdahelyi győzelem az országos tűzoltó sí- és terepfutó versenyen

A február huszadikai Országos Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutó Versenyen a jó hangulathoz idén verőfényes napsütés is társult és vasi győzelem született.

A Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvényének fő célja az volt, hogy a téli sportokért rajongó tűzoltók szervezett körülmények között adhassanak számot sítudásukról és terepfutó képességükről.

Fotó: Mersich Miklós

A résztvevők szabad síeléssel indíthatták a napot, délelőtt tíz órakor pedig már rajthoz is állhattak a futók: egy rövid technikai értekezlet után öt női versenyző és tizenöt férfi terepfutó vágott neki a kékestetői futókörnek, nem könnyű pályán.

otstv06

A nők háromezer métert futottak, a férfiak pedig egy ötezer méteres távot teljesítettek, több mint háromszáz méter szintkülönbséggel. A pálya erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban, néhol pedig saras, latyakos talajon vezetett keresztül, helyenként szinte csak négykézláb lehetett felküzdeni magukat a versenyzőknek a meredek részeken.

Fotó: Mersich Miklós

A dobogós helyen végzők ünnepélyes keretek között vehették át a megérdemelt érmeket, okleveleket és ajándékutalványokat Tanka László tűzoltó ezredestől, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület alelnökétől és Czinege Lászlóné tűzoltó ezredestől, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesétől.

Fotó: Mersich Miklós

Vas Megyéből Nemes Bálint a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagja indult a megmérettetésen és kiemelkedően az 1. helyezést érte el 22 perc 30 másodperces idővel, 2 perc előnnyel a második helyezetthez képest, így sikerült megvédenie a tavaly megszerzett 1. helyezését.

Kőszegszerdahelyi győzelem az országos tűzoltó sí- és terepfutó versenyen



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.