Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. november 17.

Taroltak a kőszegi tűzoltók a Kapocs-Kupán

November 14-én immár második alkalommal került megrendezésre a Kapocs-Kupa Nemzetközi Tűzoltóverseny, melynek az idei évben Kőszeg városa adott otthont.

IMG_3155A Kapocs-Kupa a már ismert Nemzetközi CTIF versenyszerelésből fejlődött ki, fő eleme a kismotorfecskendő szívó oldalának időre történő megszerelése. Az idei évben Kőszegen mérhették össze szakmai ismereteiket, felkészültségüket az ügyesebbnél ügyesebb versenyzők. A rátermett résztvevők soraiban magyar, osztrák és szerb tűzoltóságok csapataival találkozhatott a kíváncsi közönség, önkéntes, önkormányzati és hivatás tűzoltók egyaránt részt vettek a megmérettetésen.

IMG_3159

A versenyen külön kategóriában indultak a női, férfi, illetve a férfi korpontos csapatok. Már a délelőtt folyamán kezdetét vette a verseny, és egész napon át tartott a szerelési feladatok végrehajtása. Minden tudását és ügyességét latba vetve versengett egymással a tizennyolc induló csapat. Végül az alábbi eredmények születtek:

Női kategóriában:
I. Kőszeg ÖTE női
II. Vértessomló ÖTE
III. Abasár ÖTE

Férfi kategóriában:
I. Kőszeg ÖTE férfi
II. Vértessomló ÖTE 2. csapata
III. Fertőszentmiklós ÖTE

Férfi korpontos kategóriában:
I. Kőszeg ÖTE férfi korpontos
II. Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „A” csapata
III. Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „C” csapata

IMG_3156

A Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata mindhárom kategóriában a dobogó legfelső fokán végzett, így az összesített versenyben is megszerezte az első helyet, így a Kapocs-Kupa vándorserlegét a férfi és a női csapat vihette haza.

IMG_3153
Fotó: Lakatár Gábor tű. alez. Szombathely KVK

A két abszolút nyertes női és férfi csapat a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, megyei igazgatótól vehette át a győztesnek járó díjat. Az igazgató megköszönte a versenyzőnek a felkészülést, a részvételt és a tisztes helytállást, valamint gratulációját fejezte ki a nyertes kőszegi csapatoknak.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.