Szerző: IPA Kőszegi szervezete 2019. május 26.

IPA Bál Kőszegen- Tiszteletbeli elnök címet kapott dr. Jónás Zsigmond

Az idén tavasszal került megrendezésre a kőszegi IPA Bál, a külföldről érkező vendégek kérését is figyelembe véve. A bálon tiszteletbeli elnöknek választották meg a leköszönt elnököt, dr. Jónás Zsigmondot.

A hagyományos Kőszegi IPA bál a messzebbről érkező vendégek kérésére nem a hagyományos báli szezonban került megtartásra, így se a hó, se a jeges autópálya nem zavarhatta őket, hogy részt vegyenek a 2019. május 18-án megrendezett bálon.

14

A vendégeket a vezetőség tagjai és a borbarát hölgyek fogadták a Stefanich pincészet fehér desszert borával, illetve Reményi Tibor által felajánlott pálinkával.

19

A bál a BEJÓ táncegyüttes produkciójával kezdődött, majd az újonnan, február végén megválasztott vezetőség nevében, Horváth Ferenc elnök köszöntötte a megjelenteket, külön anyanyelvükön a horvát, német és az osztrák-, míg angolul a cseh és a lengyel vendégeket. A hazai partnerek közül a Győr-Moson-Sopron megyei IPA elnök, aki egyben a Magyar Szekció alelnöke Mészáros Mária, valamint a Szombathelyi IPA elnökségi tagja, Mester József kincstárnok vett részt.

Manfred Bärlin

Ezt követően két német IPA barátot köszöntöttek, Manfred Bärlint 80. születésnapja alkalmából, míg Wrener Stotz-ot nyugdíjba vonulása miatt.

Werner Stotz

Horváth Ferenc szólította a vendégek között helyet foglaló dr. Jónás Zsigmondot és felolvasta az IPA Kőszegi Csoport elnökségének határozatát, mely alapján Tiszteletbeli elnöki címet adományoztak részére, továbbá átadták ajándékukat, egy festményt, amely Zsiga bácsit ábrázolja kedvenc hobbijait „űzve”.

Jzs8

Az elnök egy csokor virággal köszönte meg a kitüntetett feleségének, Marika néninek a sok évtizedes támogatást, valamint azt, hogy biztos hátteret nyújtott a sok társadalmi munka elvégzéséhez.

11

A bál jó hangulatban telt, hajnalig ropták a táncot a bálozók, Németh László zenéjére.

Archív videó

2015-ben, a kőszegi IPA szervezet 25 éves évfordulójá beszélgettünk dr. Jónás Zsigmonddal.

 

Hajnalig ropták a táncot az IPA bálon Kőszegencímkék: ipa kőszeg bál

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.