Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2016. október 03.

87 éves asszonyt fosztott ki a magát gázszolgáltató emberének beállító férfi

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki 2016. júniusában kifosztott egy 87 éves nőt Szombathelyen.

 A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított az idős sértettet megtévesztve, magát a gázszolgáltató munkatársának kiadva jutott be a sértett lakásába, ahol a sértett figyelmét elterelve több mint 100.000 Ft készpénzt tulajdonított el.
 
A megalapozott gyanú szerint még ugyanezen a napon a gyanúsított lopási céllal, ismét valótlan indokra hivatkozva kísérelt meg Szombathelyen egy másik sértett lakásába is bejutni, azonban a sértett nem engedte be.
 
Az eljárás adatai szerint pár nap elteltével a gyanúsított Dunaföldváron tulajdonította el egy további sértett értékeit 50.000 Ft-ot meghaladó értékben, miközben ezidáig ismeretlen társa a sértett figyelmét elterelte.   A járási és nyomozó ügyészség indítványára a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója az eljárás meghiúsítása, a szökés és elrejtőzés, illetve az újabb bűncselekmény elkövetésének veszélye miatt a gyanúsított előzetes letartóztatását 1 hónap időtartamra elrendelte.

2014-ben Szombathelyen egy 83 éves asszonyt rabolt ki egy férfi, aki az E-On munkatársának adta ki magát. A gyanúsított akkor azzal védekezett, hogy ő nem rabolhatta ki a nőt, mert éppen akkor más bűncselekményt hajtott végre.

Címlapképünk illusztráció, egy másik bűncselekmény utáni intézkedés során készült.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.