Barion Pixel
Szerző: Videó: Siklósi Károly Fotó és archív videó: 112Press 2017. május 29.

Videó: Elszállították a kiégett kombájnt Felsőcsatár közeléből

Évek óta állt az út szélén egy kiégett kombájn Felsőcsatár közelében, az út mellett. Egy kártérítési ügy miatt nem lehetett elszállítani az üzenőfallá alakult roncsot, de most végre daru érkezett és elvitték.

Olvasónk, Siklósi Károly videón is megörökítette a roncs kiemelését. Köszönjük!

 

Januárban újra téma volt a  felsőcsatári közmeghallgatáson a több mint három éve a falu közvetlen közelében, a közút mellett lévő gabonatábla szélén álló kombájn ügye. A munkagép a földterület másik oldalán, az úttól távolabb égett ki, később azonban az út mellé szállították és ott rekedt.

 

2014. júliusában még a tűzeset eredeti helyén videóztuk le a munkagépet. A videón 8:53-nál látható.
 

 

 

​A felsocsatar.hu oldalon több részlet is kiderül a miértekről:

 

Mint a felszólalók megfogalmazták, ideje lenne elszállíttatni a roncsot, mert túl azon, hogy nem éppen üdítő a látványa, rossz fényt vet Felsőcsatárra, hiszen az arra járók – okkal – azt gondolhatják, hogy egy helybeli gazda hanyagsága miatt van ott ilyen hosszú időn át. Pedig nem így van.

DSC_2776

 

Mint a hivatkozott közmeghallgatáson Kratochvill Attila polgármester elmondta, ismeretei szerint a tűzeset óta tartó bírósági kártérítési per miatt nem “mozdítható” a roncs. És kihangsúlyozta: bérelt földön dolgozó bérelt osztrák járműről van szó, a kártérítési per harmadik szereplője pedig egy osztrák biztosító társaság. Hogy mikor ér véget a per és ki fogja végül elszállíttatni a roncsot, arról egyelőre nehéz lenne bármi biztatót mondani.

DSC_2777

 

Tavaly óta valaki vagy valakik feltehetően egyértelművé szerették volna tenni az arra járók számára, hogy a kiégett kombájn osztrák tulajdonban van, ezért ráfestették az oldalára a szomszéd ország zászlajának a színeit. És oda is írták németül: ez a jó. Pár nappal ezelőtt készült felvételünkön még így látható. Mára ez megváltozott, immár a magyar trikolor “virít” a roncson. Ilyen átfestéseket egyébként már korábban is tapasztaltunk.DSC_3169

Kiégett kombájn Felsőcsatár mellett, 2015. júliusában
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.