Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. november 30.

Megújult a Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs

Felújított környezetben dolgozhatnak a Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói, az elmúlt hetekben végrehajtott számos korszerűsítésnek köszönhetően modernebb és biztonságosabb körülmények között láthatják el feladataikat a tűzoltók.

sztgotthard új örs3

Az elmúlt hetekben a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Opel Szentgotthárd Kft. megállapodása alapján felújítási munkálatok folytak az Opel Szentgotthárd Kft. gyáregységében működő Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrsön. A renoválás szükségességét a mindennapok során jelentkező általános amortizáció indokolta, amely az évek múltával egyre nőtt és mostanra szükségessé tette az elhelyezési körülmények felújítását. A cél az volt, hogy az őrs rendelkezésére álló helyiségiek műszaki állapotának javításával segítsék a tűzoltók munkáját, annak gyorsaságát és hatékonyságát. 

sztgotthard új örs2

A felújítás teljeskörűen érintette az őrs valamennyi helyiségét, úgy a szertárat, mint a híradót, a pihenőszobát, konyhát és szociális helyiségeket is. A renoválás keretében új műgyanta borítást kapott a tűzoltószertár padozata, megújult a híradótechnikai pult, továbbá új heverők kerültek az állomány pihenést szolgáló korábbi ágyak helyébe. Megtörtént a már elhasználódott függönyök, sötétítők cseréje, illetve a szakemberek mindenhol elvégezték az őrs egészségügyi festését is. Mindemellett az állomány körülményeinek javítását szolgálta az újonnan beszerzett százhatvan literes hűtőszekrény is.

sztgotthard új örs1
Fotó: Kovács Balázs tű.őrgy., Körmend HTP

A Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs épületében a most végrehajtott felújításokkal immár ismételten valamennyi szükséges elhelyezési feltétel biztosított a szolgálatukat huszonnégy órában ellátó hivatásos tűzoltók feladatainak ellátásához, pihentetéséhez.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.