Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; Pintér Patrícia 2018. április 12.

Videó: Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny és Rendvédelmi Nap Szombathelyen

Egyenruhások töltötték meg a szombathelyi Ady teret az ifjaknak szervezett verseny és a rendvédelmi szerveket népszerűsítő rendezvény miatt.

Két napig két helyszínen folyt a versengés a középiskolákból és az általános iskolákból delegált csapatok között a legjobbnak járó helyezésekért. Április 11-én Celldömölkön, míg április 12-én Szombathelyen került sor ifjúsági versenyekre. A legjobb csapatok delegálták magukat az április 17-i Körmenden megrendezésre kerülő megyei versenyre.

DSC_7009

Diákok versengésétől volt hangos a Celldömölki Városi Általános Iskola és a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség környezete szerdán és csütörtökön, ugyanis itt kerültek megrendezésre a sárvári és a szombathelyi katasztrófavédelmi kirendeltségek ifjúsági versenyeinek fordulói.

DSC_7029

A korábbi évekhez hsonlóan most is izgalommal telve, de annál nagyobb tudás birtokában érkeztek a tanulók a megmérettetésre, ahol gyakorlati és ügyességi feladatokkal egyaránt szembe kellett nézniük. Szombathelyen tizenhét csapat, tizenhét állomáson, míg Celldömölkön tizenegy csapat tizenkét állomáson keresztül mutathatta be felkészültségét. A feladatok során meg kellett küzdeniük a kerékpáros ügyességi pályával, tűzoltó akadálypályával, bárcakirakóval, osztott sugár-szerelési feladattal, elméleti tudást mérő teszttel, de be kellett azonosítaniuk veszélyes anyagokat és tűzoltó védőeszközöket is.

DSC_7044

Szombathelyen idén először a verseny mellett Rendvédelmi Napot is tartottak a szervezők, ahol társszervek és szervezetek statikus bemutatóhelyek felállításával szemléltették tevékenységüket. A rendezvényen résztvevők találkozhattak többek között a Szombathelyi Rendőrkapitányság, az OMSZ Szombathelyi Mentőállomással, a Szombathelyi Közterület-felügyelettel, a Szombathelyi Országos Büntetésvégrehajtási Intézettel, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 11. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodával, valamint a Claudius Polgárőr Egyesület sátrával és a NAV-val is.

DSC_6979

A verseny mindkét helyen ünnepélyes díjátadóval zárult. A díjakat Szombathelyen Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Varsányi Péter, Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyeletének igazgatója, Dr. Gulyás Ferenc rendőr ezredes, a Szombathelyi Rendőrkapitányság kapitánya, Somogyi Szabolcs János bv. őrnagy, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet megbízott parancsnok-helyettese és Lakatár Gábor tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adta át a diákoknak.

DSC_6948

Celldömölkön Fehér László, Celldömölk polgármestere, Danka Adél, a Celldömölki Városi Általános Iskola intézményvezetője, valamint Kovács Levente tűzoltó alezredes, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adta át az okleveleket a csapatoknak.

DSC_6964

Általános Iskolai kategóriában az első három, míg középiskolások között az első kettő helyezett delegálta csapatát a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny döntőjébe, amit április 17-én tartanak majd Körmenden.

DSC_6996

Az alábbi iskolák diákjai jutottak tovább:

Celldömölk, általános iskola kategóriában:

1. Celldömölki Városi Általános Iskola I. számú csapata

2. Batthyány Lajos Általános Iskola és alapfokú Művészeti Iskola I. számú csapata, Jánosháza

3. Répcelaki Önkéntes Tűzoltó Egyesület által delegált általános iskolai korcsoport

Celldömölk, középiskola kategóriában:

1. Répcelaki Önkéntes Tűzoltó Egyesület által delegált ifjúsági korcsoport

2. Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátó Szakképző Iskola I. számú csapata, Sárvár

DSC_7071

Szombathely, általános iskola kategóriában:

1. Sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola

2. Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola I. számú csapata

3. Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola II. számú csapata

Szombathely, középiskola kategóriában:

1. Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

2. Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny és Rendvédelmi Nap SzombathelyenHozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.