Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. október 20.

Vasi tűzoltók és katasztrófavédelemben dolgozók elismerése

Vas megyei tűzoltók és katasztrófavédelemben dolgozók munkáját ismerték el az október 23-a alkalmából tartott ünnepi állománygyűlésen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon Budapesten, valamint a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon október 19-én. Az ünnepségen a Sajtó Nívódíj átadására is sor került.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 62., valamint a köztársaság kikiáltásának 29. évfordulója alkalmából kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül előléptette tűzoltó ezredessé Pajor László tű. alezredest, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjét. Pajor László tű. alezredes a kinevezést Kontrát Károlytól, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától vehette át a Belügyminisztériumban tartott ünnepségen, október 18-án.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon megrendezett állománygyűlésen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából ketten vehettek át elismerést.  Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismerésben részesítette Egyed László tű. alezredest, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelőjét, valamint Mészáros Anitát, a Költségvetési Osztály pénztárosát.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről emlékezett meg idén is a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az ünnepi állománygyűlésen a résztvevők elsőként Mihajliv Renáta és Teleki Blanka, az ELTE Savaria Egyetemi Központ hallgatóinak zenés ünnepi műsorát hallgathatták meg, majd Seper András tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese mondott ünnepi beszédet. Ezt követően elismerések átadására került sor, amelyet Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, igazgatótól vehettek át az ünnepeltek.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Minden évben hagyománynak számít már, hogy ezen az ünnepségen kerül átadásra a Sajtó Nívódíj, amelyet idén a katasztrófavédelem munkájáról a közvélemény folyamatos, pontos és hiteles tájékoztatásáért Merklin Tímea a Vas Népe újságírója vehetett át. Tímea az elmúlt években több alkalommal írt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományának munkájáról, így a beosztott tűzoltók életéről, a Katasztrófavédelmi Mobil Laborról, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatról, de tudósított a 2018. évi Kihívás napjáról és a TFA versenyzőjét, Paróczi Nórát is bemutatta az olvasóknak. Az újságírónő korrekt, pontos tájékoztatatást ad a megyei katasztrófavédelem munkájáról, amellyel hozzájárul a lakosság biztonságérzetének növeléséhez és a pozitív kép kialakításához. 

A 2018-as sajtó Nívódíjat Merlin Tímea a Vas Népe újságírója vehette át.

Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, igazgató nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül elismerésben részesítette:

JOÓ PÉTER tűzoltó főtörzsőrmestert, a Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltóját

KISS PÉTER tűzoltó századost a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott polgári védelmi felügyelőjét,

OBÁLNÉ TAKÁCS EDINA kormánytisztviselőt, az Igazgató-helyettesi Szervezet, Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály ügyintézőjét,

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

SALI-LASCH ANIKÓ közalkalmazottat, a Gazdasági Igazgató-helyettesi Szervezet, Költségvetési Osztály főelőadóját,

SCHERMANN TIBOR közalkalmazottat, a Gazdasági Igazgató-helyettesi Szervezet, Műszaki Osztály gondnokát,

SIPOS ZSOLT tűzoltó törzszászlóst, a Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjét,

STAJRITS TAMÁS tűzoltó őrmestert, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjét,

SZABÓ PÉTER KÁROLYNÉ tűzoltó századost, a Humán Szolgálat kiemelt főelőadóját,

DÉNES BÁLINT tűzoltó őrmestert, a Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjét,

KRÁNITZ GÁBOR tűzoltó törzsőrmestert, a Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját,

PAOR-SMOLCZ ANDRÁS tűzoltó főhadnagyot, a Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnokát,

TAKÁCS BÁLINT tűzoltó zászlóst, a Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjét,

TÓTH ANDRÁS GÉZA tűzoltó őrmestert, a Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját,

VEICER VILMOS tűzoltó főtörzsőrmestert, a Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját,

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

KASZÁS ESZTERT, a Megyei Főügyeleti Osztály adminisztrátorát,

KOVÁCS SÁNDORT, a Műszaki Osztály munkatársát,

PÉK DÁNIELT, a Műszaki Osztály munkatársát,

SZABÓ GÁBORT, a Műszaki Osztály munkatársát,

SZEKÉR SÁNDORT, a Műszaki Osztály munkatársát. 

A megyei polgárainak biztonságérzetének megóvása érdekében végzett kimagasló és eredményes szakmai tevékenységéért vehetett át Jurisics Miklós Díjat Dr. Unger István tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgató-helytettese október 19-én a Megyeháza Dísztermében.

A Vas Megyei Közgyűlés díját minden évben egy olyan személy veheti át, aki a közbiztonság, a katasztrófa elhárítás és megelőzés széles területén nyújtott kimagasló és eredményes munkát, amellyel jelentősen hozzájárult a megye polgárai biztonságos közérzetének megszilárdításához. A díjat idén Dr. Unger István tű. ezredes, gazdasági igazgató-helyettes vehette át Majthényi Lászlótól, a Vas Megyei Közgyűlés elnökétől.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Dr. Unger István tű. ezredes 1983-ban a Szombathelyi Kerület Parancsnokság állományában pénzügyi ellenőri, majd 1988-ban pénzügyi alosztályvezetői beosztásokat látott el, majd 1992-ben került kinevezésre a Szombathelyi Határőr Igazgatóság állományába gazdasági igazgató-helyettesi beosztásába. 1995-ben a Határőrség Gazdasági Főigazgatóság gazdasági főigazgatói feladatait látta el. 2001-ben a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési miniszter a Vépi FVM Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium gazdasági igazgatóhelyettesi feladatainak ellátásával bízta meg 2007-ig.  A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgató-helyettesi feladatait 2012 óta látja el.

Magas fokú szakmai hozzáértéssel, példamutató magatartással, kiemelkedő szakmai tapasztalattal, szervezetten és következetesen irányítja a gazdasági igazgató-helyettesi szervezet munkáját.  Pályája során több alkalommal részesült elismerésben, de méltán lehet büszke a 2016-ban kiérdemelt Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozatára.

Elismerések átadása október 23. alkalmából a Vas Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságonKözponti ünnepség a BM OKF-en
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.