Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016. március 05.

Jelentős károkat okozott a viharos szél Szombathelyen

Két alkalommal is riasztották a szombathelyi hivatásos tűzoltókat március 4-én, pénteken a megyeszékhelyre, mindkét esetben az erős szél adott feladatot az egységeknek.

Egy Vasvári Pál utcai családi házhoz hívták a tűzoltókat kora délelőtt, ahol a tetőre szerelt antenna két rögzítőbilincsét törte el a szél, így az antenna a járda felett lógva veszélyeztette az arra közlekedők biztonságát. A szombathelyi hivatásos tűzoltók először mentőkötéllel stabilizálták, majd korongos roncsvágóval eltávolították az antennát a tetőről, megszüntetve ezzel a balesetveszélyt.

Jelentős károkat okozott a viharos szél Szombathelyen
Fotó: Szuhogyi Szabolcs tű.ftzls., Szombathely HTP

Nem sokkal később a Szent Flórián körúton egy négyemeletes társasház szigetelését is megbontotta és mintegy 200 négyzetméternyi felületen le is szakította az erős szél. A leomlott szigetelésdarabok kárt tettek egy közelben parkoló személyautóban, illetve veszélyeztették a forgalmat és a járókelők biztonságát. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kézi erővel eltávolították a még lógó, veszélyes darabokat, elszállításukról a lakásszövetkezet gondoskodott.

DSC_5364ab
Fotó: Kovács Patrícia 112 Press


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.