Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. május 12.

Kapcsolati erőszak, súlyos testi sértéssel

Hónapokon keresztül bántalmazta élettársát egy férfi Szombathelyen. Ittasan verte, sanyargatta a nőt, aki többször is megsérült a fején, mellkasán és a felkarján. A férfi féltékeny volt és anyagi vitáik miatt nem költözött el a szombathelyi lakásból. A bántalmazó előzetes letartóztatásba került.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben, aki 2016. májusától 2017. januárjáig ittas állapotban rendszeresen bántalmazta élettársát úgy, hogy neki súlyos sérülést is okozott.

A vád szerint kapcsolatuk megromlása után a sértett többször felszólította a vádlottat, hogy költözzön el a közösen használt lakásból. A felszólításnak a vádlott nem tett eleget, és anyagi vitáik miatt, valamint féltékenységből a férfi rendszeresen bántalmazta élettársát a közösen használt szombathelyi lakásukban. 2016. augusztusában olyan erővel csavarta meg a sértett kezét a vádlott, hogy eltörte az alkarját és ezzel nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést okozott neki.

A sértett a rendszeres bántalmazások következtében több alkalommal szenvedett el nyolc napon belül gyógyuló arc, koponya, mellkas, váll és felkar sérüléseket is.

A járási és nyomozó ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

(A címlapkép illusztráció.)

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.