2017. március 06.

Videó: Balesetben elhunyt polgárőr társukra emlékeztek Szombathelyen

A 38 éves Juhász József szolgálatteljesítés közben, közlekedési balesetben vesztette életét Tinnye és Perbál között. A vasi polgárőrök Szombathelyen tartottak megemlékezést. Videón mutatjuk.

Több százan, köztük rendőr és polgárőr vezetők kisérték utolsó útjára március 7-én Juhász Józsefet, a szolgálatban elhunyt pátyi polgárőrt.

Az ország szinte minden pontjáról érkeztek polgárőrök a Pest megyei Páty településre, hogy leróhassák tiszteletüket a szolgálat közben elhunyt Juhász József polgárőr temetésén. A búcsúztatón dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Markos György elnökhelyettes és dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke mellett megjelentek a Polgárőrség vezető tisztségviselői, az elnökség tagjai, megyei elnökök, illetve több száz polgárőr. A Rendőrséget dr. Mihály István dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, egyetemi docens, a Pest Megyei rendőr-főkapitányság vezetője illetve Galuska-Tomsits László rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, Budaörsi rendőrkapitányság vezetője képviselte, de sorfalat álltak a helyi és a szomszédos települések rendőrei is.

A balesetben elhunyt Juhász József polgárőrre emlékeztek Szombathelyen

A református egyház szertartása szerint megtartott temetésen a Polgárőrség nevében Tóth Tibor elnökségi tag mondott beszédet. Mint mondta, Juhász József azok közé a cselekvő és áldozatokat hozó emberek közé tartozott, akik már évekkel ezelőtt tenni akartak a közbiztonságért, ezért hozták létre 2010-ben a polgárőrséget Pátyon. Tóth Tibor búcsúzik az OPSZ halottjától „Juhász József személyében igazi közösségi embert vesztettünk el. Jogkövető magatartás, fegyelmezettség, lelkiismeretesség, áldozatvállalás és szerénység jellemezték. Polgárőrként rá mindig lehetett számítani – mondta beszédében Tóth Tibor, aki emellett kiemelte – A döbbenet és a megrendülés még a mai napig nem oldódott bennünk. Fájdalmas, hogy Juhász Józsefről már csak múlt időben tudunk beszélni, hogy élete cselekedetei egyik pillanatról a másikra emlékké vállnak, életművé merevednek.”

A balesetben elhunyt Juhász József polgárőrre emlékeztek Szombathelyen

Tóth Tibor beszédében megfogalmazta azt is, hogy a halál sohasem győzedelmeskedhet az élet felett, kedves halottunk koporsója csak a testét zárja magába, emlékét a szív és az élet melege őrzi.

A balesetben elhunyt Juhász József polgárőrre emlékeztek Szombathelyen

Dr. Túrós András, Markos György, dr. Bilisics Péter és az OPSZ vezetői egy-egy szál fehér rózsát helyeztek el a sírba, majd részvétükről biztosították az elhunyt családját. A szertartás talán leg meghatóbb perce volt, mikor egy harsonán megszólalt az Il Silencio jelezve, bekövetkezett a vissza már sosem fordítható pillanat, az elhunyt örökre megpihent.

Szöveg forrása: Országos Polgárőr Szövetség

 

A balesetben elhunyt Juhász József polgárőrre emlékeztek Szombathelyen
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.