Barion Pixel
2016. augusztus 09.

Jubilált a Káldi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Fennállásuk 135. évfordulóját ünnepelték a káldi tűzoltók, nagy nap volt ez az egyesület életében. A jubileum alkalmából rendezett ünnepségen megemlékezésre és elismerések átadására is sor került.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Kovács Levente tűzoltó alezredes, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint a csíkszentimrei testvérközség tűzoltóparancsnoka, Bocskor András is. Az egyesülettel a környékbeli tűzoltó egyesületek is együtt ünnepeltek, így hosszúperesztegi bejcgyertyánosi, egyházashetyei, illetve csöngei önkéntes tűzoltók is részt vettek a jubileumi rendezvényen.


Fotó: Horváthné Janzsó Lívia, közbiztonsági referns

Az egyesület bevonulása után a himnusszal vette kezdetét az ünnepi rendezvény, majd Nagy Károly, az egyesület parancsnoka köszöntötte a vendégeket. Őt Majthényi László ünnepi beszéde követte, aki emléklappal is elismerte az egyesület múltját, illetve a csaknem másfél évszázadon át végzett munkáját. A következőkben Dr. Schmidt József, a község polgármestere méltatta a helyi tűzoltók önkéntes szerepvállalását, mások védelme érdekében való tenniakarását. Szintén szólt az egyesület 135 éves múltjáról, valamint kitért a napjainkban történő fejlesztésekre és a közösség erejének fontosságára is.

Zászlószalagok megkötésével folytatódott az ünnepség, minden meghívott egyesület kötött emlékszalagot a káldi egyesület lobogójára, megtisztelt minket egy emlék zászlószalaggal, továbbá a csíkszentimrei és a hosszúperesztegi egyesület emléktárgyat is adományozott az egyesületnek az évforduló alkalmából.

A rendezvény ünnepi hangulatához a hely általános iskolások alkalomhoz illő versmondása is hozzájárult, majd elismerések átadása következett. Kovács Levente tűzoltó alezredes a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében dísztárgyat adott át az egyesület parancsnokának. Három egyesületi tag kapott elismerést: Zsirai Sándor és Szabó Jenő ötvenéves, Szabó István pedig harmincéves munkájáért, elhivatottságáért és helytállásáért vehette át jutalmát.

A jubileumi rendezvény végül a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ez alkalomból tartott tűzoltási bemutatójával, majd ünnepi ebéddel zárult.

címkék: jubileum káld öte

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.