2017. szeptember 07.

Megrángatta a jegyvizsgálót a vasúti kedvezménnyel trükköző férfi

Lebukott egy ügyeskedő utas és a jegyvizsgáló nem adta vissza neki a más nevére kiállított kedvezmény-igazolványt. A férfi megrángatta a jegyvizsgálót és a nyakát is megszorította. Továbbra sem kapott kedvezményt, de most még bíró elé is állhat.

A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2017. június 25. napján Vas megyében szállt fel a Ljubljana és Budapest között közlekedő nemzetközi gyorsvonatra, és a jegyvizsgálótól, aki közfeladatot ellátó személy, Szombathelyig szóló menetjegyet kívánt vásárolni.

A vádlott 90 %-os utazási kedvezmény igénybevételéhez az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság által kiállított, más nevére szóló hatósági igazolványt adott át a kalauznak. A jegyvizsgáló észlelte, hogy a vádlott más nevére szóló közokiratot használt fel, ezért a hatósági igazolványt magánál tartotta.

A vádlott vissza akarta szerezni a közokiratot, ezért megrángatta a jegyvizsgálót, és hátulról megszorította a nyakát, melynek következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint közokirat-hamisítás bűntettével vádolja, és indítványozta, hogy a Sárvári Járásbíróság a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

Internetes csaló - nem létező mobiltelefonokat kínált eladásra

A Sárvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2016. október és december hónapja közötti időben internetes hirdetési portálon, különböző felhasználóneveken kínált eladásra
olyan mobiltelefonokat, amelyekkel nem rendelkezett. A vádlott a hirdetésre jelentkező sértettek megtévesztésével akart pénzhez jutni.

A vádlott 10 sértettet ejtett tévedésbe és a sértetteknek összesen több, mint 750.000 Ft kárt okozott. A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.