Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. október 28.

Szubjektív: Ipari kémet véltek látni a darubaleset helyszínének közelében, Szombathelyen

Pénteken 13 óráig nem sikerült kerekeire állítani a csütörtökön délelőtt felborult autódarut. A biztonsági szolgálat azonban kiszúrt egy potenciális ipari kémet, aki az utcáról nagy kamerával próbált ipari titkokhoz jutni, majd megtévesztésként sárga, "Press" feliratú mellényt húzott.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk egy szombathelyi telephelyen csarnoképületre dőlt egy 70 tonnás autódaru.
 
Személyi sérülés nem történt és többször megerősítettük, hogy a darut az emelés előtt mindkét oldalon letalpalták. Ezt információnk szerint a gyárterületen működő biztonsági kamerák felvételei is alátámasztják.
Pénteken reggel 100 tonnás daruval kezdték meg a műszaki mentést a szombathelyi gyár területén
 
Délelőtt arról szerettünk volna beszámolni, hogy megkezdődött a műszaki mentés. Úgy tudjuk, hogy Győr-Moson-Sopron megyéből érkezett egy 100 tonnás daru, amivel 9 óra után kezdték a munkát a helyszínen.
 
Munkában a darut emelő daru
 
Ezután történt egy kisebb közjáték, egy férfi ugyanis az utca túloldaláról, a gyár bejáratától ellentmondást nem tűrő hangon közölte, hogy a kamerát ki kell kapcsolni. A bemutatkozásról elfeledkező férfivel munkatársunk próbált beszélni, de közölte, hogy ipari kémkedést hajtunk végre. Rendőrt azonban valamiért nem hívott.
 
Ezután az utca túloldalán a kamera elé állt, hogy ne készülhessen semmilyen felvétel, majd irreleváns dolgokra hivatkozott (családi ház udvaráról beszélt pl.), továbbra is követelve a kamera kikapcsolását. Később a fekete felsőjét levette, hogy ne látszódjon rajta a megbízó cég logója, ezután egy rövidujjú pólóban ügyelt tovább a rendre az őszies időben, jól hallható sértést címezve munkatársunknak.
 
Ipari kémek elleni védekezés Szombathelyen
 
Nem sokkal később iparikém-elhárító teherautó érkezett, ami beállt keresztbe a bejárati kapuhoz, így a potenciális ipari kémeknek legalább három métert arrébb kellett volna menniük, hogy elhárítsák az elhárítók akadályát.
 
Egyelőre nem sikerült kerekeire állítani a felborult darut (a háttérben)
 
Mint kiderült, az akció célja az volt, hogy ne látszódjon a cég logója, ami viszont pont az új szögből kifejezetten látszódott. Az pedig mellékes, hogy bár senki nem kérte, de tegnapi cikkünkben sem a képen nem mutattuk, sem a cikkben nem írtuk meg a cégnevet, sőt, a darun is takartuk az azonosítókat.
 
A kémelhárító figyelmét felhívnánk néhány apróságra. Aki valóban kémkedni akar, az ezt a tevékenységet nem nagy kamerával, sárga mellényben teszi. A TikTok-on látható pl. egy videó, ami mindössze néhány méterre a felborult darutól készült és elhangzik benne a cég neve is.
 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.