Barion Pixel
2015. február 17.

IPA Bál Szombathelyen

A Tóvendéglőben rendezték meg az IPA Szombathelyi Szervezetének bálját, 150 vendéggel és a Savaria TSE fellépésével.

A rendezvény elején Ribes Attila elnök átadta a mikrofont Erdélyi Krisztián tűzoltó alezredesnek, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nemrégiben kinevezett igazgatójának, aki ezután megnyitotta a bált, ami egyben az ő első Vas megyei bálja is volt.

A megnyitó személye egyben szimbolikus is volt, hiszen jelezte, hogy a világ egyik legjelentősebb civil szervezete, az IPA (International Police Association) már a Katasztrófavédelem és a BV munkatársait is várja soraiba.

IPA Bál Szombathelyen - 2015.



A szervezet mottójához hűen - Servo Per Amikeco, azaz barátsággal szolgálni - a táncon kívül a beszélgetésé volt a főszerep. Az elmúlt évek történései mellett új tervek is születtek az asztalok mellett. A tombolasorsolásnál pedig csak kevesen maradtak nyeremény nélkül.

Az idén is Németh László zenélt, aki időnként higanymozgással és apró őrültségekkel is mosolyt csalt a vendégek arcára. A kéken villogó napszemüvege pedig a rendőröket mulattatta a táncparketten. (A videóban 5:45-nél is látható.)

Ribes Attilának, az IPA Szombathelyi Szervezetének elnökének beszámolója az estéről

Évi szokásos első rendezvényünket, a farsangi bált január 31-én, szombaton este tartottuk. Idén már nem csak a "szokásos" tagok - rendőrök, pénzügyőrök - voltak jelen az IPA Baráti Kör tagokkal és párjaikkal, hanem már a katasztrófavédelemnél és a büntetés-végrehajtásnál dolgozók is. A létszámon is érződött ez, hiszen 150 fő jött el erre a "csoportos foglalkozásra".

Az esti fél hetes kapunyitáskor egyből voltak már érkezők, és egészen a megnyitóig folyamatosan érkeztek. Mindenkit üdvözlőitallal és meleg barátsággal fogadtunk az eszperantó nyelvű egyesületi jelmondathoz – Servo per amikeco = barátsággal szolgálni - illően. Az érkezés ideje alatt volt idő mindenkinek megtekinteni a nagyvonalú támogatóink által felajánlott tombolatárgyakat is. A vacsora előtt Erdélyi Krisztián tü.alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új,  egy hónapja kinevezett igazgatója mondott köszöntőt. Munkaadóink képviseletében velünk volt még a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság részéről Dr. Tánczi Tibor r.ezredes bűnügyi főkapitány-helyettes, Erhardt László r.ezredes gazdasági főkapitány-helyettes, a NAV Nyugat-Dunántúli Vám- és Pénzügyőr Igazgatósága részéről pedig Füst László pü.alezredes, a Jogi, Törvényességi és Felülellenőrzési Osztály vezetője.

A többfogásos báli menü elfogyasztása után szokás szerint versenytáncos bemutatót terveztünk. Idén a Savaria TSE fiataljai "karcolták" a parkettát. Mi az est folyamán bőszen igyekeztünk utánozni őket, több-kevesebb (de inkább kevesebb) sikerrel. A tombolasorsoláskor Erdélyiné Nagy Krisztinát (akinek férjével együtt ez volt az első Vas megyei bálja) kértük fel az első nyertes kihúzására. A nagy számú tombolatárgy kisorsolása után mindenki még jobb kedvvel ropta tovább.

Az este során ismét lehetőség nyílott nem csak a kollégákkal, hanem a társszerveknél dolgozókkal is a szakmai eszmecserékre is. A meghívásunkat elfogadó IPA társszervezetek képviselőivel pedig egyesületünk lehetőségeit, feladatit vitattuk meg a tánc szüneteiben. Meghívásunkat elfogadta az IPA Vas Megyei Szervezete képviseletében Horváth Ferenc titkár, míg az IPA Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete Nyerges Csaba elnökségi tag vezetésével 14 fős delegációval érkezett rendezvényünkre. A "kemény mag" hajnali négy óráig tartott ki, mire a táncban kellően elfáradva mindenki hazatért. A tánchoz szükséges zenei aláfestést Németh László tagtársunk szolgáltatta, míg a zenei élmény fokozását Tőrösi Hetty segítette elő énekével.

Támogatóinknak köszönjük a tombolához nyújtott felajánlásaikat, melyek nélkül az est nem lehetett volna ilyen fergeteges. A jövő évi bálra ugyanitt, a Tóvendéglőben kerül sor, 2016. január 30-án.

címkék: ipa bál tóvendéglő

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.