Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2015. november 18.

Lebukott internetes csaló Vasban - 400 ezer forint a kár

Több, mint 80 embert károsított meg az a vasi nő, aki Interneten hirdetett meg eszközöket, a pénzt eltette, de esze ágában sem volt elküldeni a megrendelt javakat.

A Körmendi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki 2014. márciusa és 2014. októbere közötti időben 81 sértettnek okozott sértettenként 50.000 forintot meg nem haladó kárt.

A vád szerint a vádlott különböző internetes portálokon adott fel hirdetéseket, melyekben ruhákat, cipőket, táskákat árult. A vádlott a hirdetésre jelentkező sértettekkel megbeszélte, hogy miután a megvásárolni kívánt termék vételárát a számlájára utalják, a jóváírást követően a megrendelt árut postázni fogja.

A vádlott a sértetteket jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejtette, az általuk megrendelt és kifizetett ingóságokat azonban nem küldte meg nekik, az nem is állt szándékában, mivel az eladásra kínált árukkal nem rendelkezett.

 A vádlottnak már a hirdetés feladásakor sem állt szándékában az árucikkeket megküldeni, a hirdetéseket csak azért tette közzé, hogy pénzhez jusson, így 81 sértettnek összesen mintegy 400.000 forint kárt okozott.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.