Barion Pixel
Frissítve: 2015. szeptember 10.

Széles mosoly baleset után: Megúsztam, király!

Egy szerencsés kimenetelű baleset után is rendkívül változatosan reagálnak a felek az eseményekre. Van, aki a vétkes vérét venné és van, aki örül, hogy megúszta. Most az utóbbira mutatunk egy kedves példát.

Kerékpárosgázolásról kaptunk két telefont is Szombathelyről. Az egyik hívó elmondta, hogy "átment az autó egy lányon, már kint van a mentő, nem tudni, túléli-e". A helyszínen a mentőket már nem láttuk, csak az autó kereke alatt a kerékpárt és néhány beszélgető embert a járdán, köztük egy mosolygós lányt, akiről kiderült, hogy ő az, akin elvileg átment az autó.

-Ilyent mondtak? De miért? Semmi bajom, térdre estem, de nem is akartam, hogy mentőt hívjanak - mondta nevetve Bánfalvi Kata, akitől megtudtuk, hogy a kereszteződésben állt, amikor hátulról fellökte az érkező autó. Az eset után pedig ő nyugtatta az autó vezetőjét, hogy ne izguljon, kutya baja.

Nem derűs látvány, de a kerékpáros nem sérült meg

A lány mosolyogva beszélt arról, hogy az utca túloldalán lakik és megemlítette azt is, hogy már úgyis gondolkodott rajta, hogy le kellene cserélnie a kerékpárját. A mentők által riasztott helyszínelőnek úgy nyilatkozott, hogy nem tart igényt helyszínelésre, így az autót vezető hölgy megúszta egy helyszíni bírsággal.

Kata ezután még beszélgetett egy kicsit a sofőrrel, majd kért egy fényképet a biciklijével, amin még rajta állt az autó. Végül a balesetet okozó sofőr és az "áldozat" megölelték egymást. Mi pedig felajánlottuk, hogy segítünk elvinni a kerékpárt a közeli házig és Kata mosolyát látva mi is kértünk egy fotót a mosolygó lánnyal, mivel ilyen hozzáállással ritkán találkozunk. (A fotót köszönjük Horváth Balázsnak!)

Bánfalvi Kata mosolyogva vette tudomásul, hogy nem sérült meg a balesetben

Vannak, akik tragédiaként élnek meg egy koccanást

Munkánk során számos esetben találkoztunk már olyan szituációval, amikor egy koccanás után a vétlen csaknem felkoncolja a balesetet okozót. Holott abból kellene kiindulni, hogy szinte senki nem úgy indul el otthonról, hogy most aztán elüt egy gyalogost, kerékpárost, vagy meghúzza valakinek a kocsiját.

Láttunk számos teátrális jelenetet is, pl. amikor a horpadt lökhárítótól eljutott a vétlen sofőr addig, hogy a belecsúszó autóvezető egy szemét tömeggyilkos. Toplistás nálunk az a mérges férfi, aki egy tükör-összeakadásnál pörgette fel magát annyira, hogy nem volt hajlandó elfogadni a vétkes sofőr betétlapját és bocsánatkérését, hanem ragaszkodott a rendőrség kihívásához. Azzal azonban nem számolt a méregtől paprikavörös fejű sofőr, hogy ilyenkor a vétlennel is fújatnak alkoholszondát, így aztán búcsút mondhatott a jogosítványának.

"Most mosattam le a kocsimat, te állat!" - ezt egy hölgy vágta a balesetet okozó férfi fejéhez és csak azért volt érdekes, mert az egyébként tényleg szép tiszta autó a tetején csúszott neki egy fának, majd egy házfalnak, miután felborult az oldalirányú ütközés után. Talán később a hölgy is rájött, hogy az autómosásnál sokkal fontosabb volt az, hogy a saját lábán állhatott a baleset után és nem a mentők hordágyán tért magához.

A fenti néhány példa talán jól mutatja, miért lett nekünk is jobb kedvünk Kata mosolyától, aki gyorsan leszűrte a tanulságot: nem sérült meg, így aztán minek sopánkodjon? Igen, így is lehet és biztosak vagyunk abban, hogy a vétkes sofőrnek sem hiányzott a szemrehányás és a szitoközön.

 

Hozzászólások

1.
2015. szeptember 12. 12:52 - Andrew

Egy ilyen mosolyért nem kell ám fellökni máskor! :)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.