Barion Pixel
Szerző: TM 2019. április 22.

Az elhagyott, romos Huszárlaktanya - volt szovjet laktanya - a levegőből

Tavaszi légifelvételek a szombathelyi Huszárlaktanya területéről, az omladozó épületekről. A szovjet csapatok kivonulása óta csupán néhány épület hasznosult.

A szombathelyi Huszárlaktanya a levegőből - 2019.

-A szombathelyi 11-es Huszár úti laktanyát – amit az 1912-ig a városban állomásozó huszárezredről neveztek el, és amit a második világháború utolsó magyarországi heteiben a nyilasok használtak adminisztrációjuk központjának – már 1947-ben elfoglalták a szovjetek, viszont azt a rendszerváltozás időszakában az elsők között, már 1990-ben kiürítették (a Vörös Hadsereg alakulatai 1990 márciusa és 1991 júniusa között hagyták el Magyarországot) - írta az index.hu a "Mi vidékünk" sorozatában, ahol most éppen Vas megye, azon belül is a megyében található laktanyák kerültek terítékre.

 

 

Az index.hu által közölt felvételeken az épületek egészen jól néznek ki, ránézésre egy kis felújítás után hasznosíthatónak tűnnek. Mi viszont kicsit árnyalnánk a képet. A levegőből mutatjuk meg a területet, a rajta található épületekkel együtt.

A lap megemlíti a Huszárlaktanya újratöltve Facebook-csoportot is, ahol a területtel kapcsolatos ötleteket gyűjtik össze.

A szombathelyi Huszárlaktanya a levegőből - 2019.

Mi pedig friss, tavaszi felvételeken örökítettük meg a 2019-es helyzetet. Egy szombathelyi pletyka szerint a laktanya területén szabadföldi kannabisz-ültetvény termi a vidámító virágokat évek óta, gazos területekkel körbevéve, mi viszont úgy sejtjük, hogy ennek hiába keresik a nyomát olvasóink a nagyfelbontású felvételen, hiába repültük teljesen körbe a területet.

A szombathelyi Huszárlaktanya a levegőből - 2019. április




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.