Barion Pixel
Szerző: 112Press 2014. november 05.

Hujber honvéd, lépjen ki! -Katonai eskü 1993-ban, Szombathelyen

A Savaria Laktanyában egy 20 éves honvéd, Hujber Ferenc mondta az eskü szövegét, 1993-ban. A Házi Gábor és Nagy Károly által rögzített, eddig nem publikált felvételen az egész ceremónia megtekinthető.

A Savaria Laktanya fellelt videoanyagaiból szemezgető sorozatunkban ma nem csak a Magyar Honvédség múltja iránt érdeklődőknek kínálunk csemegét. A felvételt 1993-ban készítette Házi Gábor és Nagy Károly és a nagyközönség most láthatja először. Az eskü szövegét az a 20 éves Hujber Ferenc mondja, aki egy évvel később, 1995-ben már a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt, később pedig ismert színésszé vált. Szinkronhangként is népszerű és könnyen elképzelhető, hogy a videón látott "fellépése" volt az első eset, amikor ezrek hallhatták a hangját.

 
 
A teljes katonai ceremónia az alábbi filmben tekinthető meg. A húsz évvel ezelőtti felvételen a szombathelyiek sok ismerős arcot találhatnak. A katonai eskü fontos ünnep volt a város életében.
 
 
Végezetül néhány snitt a magyar gyalogság történetéből rendezett kiállítás megnyitójáról, ahol a város vezetői hallgatják a rövid összefoglalót.
 
 
Továbbra is várjuk a Savaria Laktanyával kapcsolatos képeket, videókat és történeteket a email-re, illetve a 112Press Hírügynökség, 9701 Szombathely, Pf.: 390. címre.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.