Szerző: Videó: Kirchmayer László / 112Press 2019. március 11.

Videó: Hód sétált a tízemeletesek között Szombathelyen

Európa legnagyobb termetű rágcsálófajának egy példánya vasárnap hajnalban sétálgatott a szombathelyi Rohonci úton, olvasónk pedig levideózta és elküldte a felvételt.

hod1
 
A hód látszólag nem zavartatta magát, békésen szimatolgatott, amikor Kirchmayer László másodmagával felfedezte a lassan mozgó állatot. Olvasónk kellő távolságtartással vette szemügyre a látszólag teljesen egészséges példányt, majd úgy döntöttek, hogy a hódot visszaterelik a patak felé, ahonnan érkezhetett.
 
 
A hód kelletlenül ugyan, de eldöcögött a patak felé, terelői pedig ügyeltek arra, hogy ne gázolja el autó, amikor átkelt az úton. Akadt olyan autóvezető, aki maga is kiszállt, hogy szelfizzen egyet a fotogén rágcsálóval.
 
Hód a szombathelyi Rohonci úton - Videó: Kirchmayer László
 
A hód végül biztonságosan elért a Perint patakig, ahol megszabadult az őt terelő emberektől és nyugodt tempóban elúszott.
 
hod3
 
Hód a Csónakázó tavon
 
2017. tavaszán izgalomban tartotta a szombathelyieket, hogy feltehetőleg egy hód költözött a Csónakázó tóhoz, legalábbis a rágásnyomok erre utaltak. Néhány napnak kellett eltelnie, mire megérkeztek az elő fotók és videók, amelyek alátámasztották, hogy tényleg egy hód él a városban.
 

Augusztusban azonban már arról számoltunk be, hogy a hód teteme a horgásztó vizén lebeg.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.