Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. november 26.

Hétvégi tüzek Vas megyében

Több esetben fűtéssel kapcsolatos tüzelés következtében keletkezett tűz, illetve akadt gyújtogatás-gyanús eset is. A használt gumiabroncsok öngyulladása esős időben ugyanis eléggé ritka dolognak számít, főleg hajnalban.

Családi ház padlástérben kialakított vendégszobában a kandalló füstcsövénél a könnyűszerkezetes válaszfal faszerkezete és a szigetelő anyag izzott, parázslott Magyarlakon a Kossuth Lajos utcában pénteken délután. A tulajdonos a szentgotthárdi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt a tűz oltását megkezdte. A tűzoltó egységek a fal megbontásával egy vízsugárral az izzást, parázslást teljesen megszüntették.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szombathelyen egy Kárpáti Kelemen utcai családi ház pincéjében kialakított kazánhelyiségben nagy mennyiségű fa tüzelő anyag és berendezési tárgyak gyulladtak meg szombaton délután.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tüzet a szombathelyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el. A tűz a gyors beavatkozásnak köszönhetően a lakórészekre nem terjedt át, tulajdonos a ház fűtését más módon meg tudta oldani, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tűzesetnél nem sérült meg senki.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szombathelyen a Söptei úton használt gumiabroncsok égtek vasárnap a hajnali órákban. A tüzet a szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűzhelyen felejtett étel füstölt Szombathelyen a Bem József utca egyik négy emeletes társasházában vasárnap délután. Mivel a lakásban nem tartózkodtak, a szombathelyi hivatásos tűzoltók a bejárati ajtó felfeszítésével jutottak be a lakásba, majd a tűzhely elzárása után a lakást kiszellőztették.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.