Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; 2017. január 14.

Kidőlt fák, balesetek, elakadt járművek és áramkimaradás adott munkát a tűzoltóknak, rendőröknek

A január 13-án érkezett havas időjárás elsősorban Vas megye déli részén okozott gondot az áramellátásban és a közlekedőknek.

  • A csúszós úton egy ház falának ütközött egy kisteherautó Vasváron. A gépjárművet a vasvári önkormányzati tűzoltók visszahúzták a közútra, személyi sérülés nem történt.
  • Egy autóbusz akadt el a hóban Csörötnek és Kondorfa között. Az ezt kerülő kisteherautó az árokba csúszott, ezért az utat teljes szélességében lezárták a műszaki mentés idejére. A mentést a szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, egy helyi erőgép, valamint a közlekedési központ végezte. Az elakadt autóbuszon a sofőrön kívül még négyen utaztak. Az utasok a hazajutást maguk oldották meg, személyi sérülés nem történt.
  • Nagyrákos és Pankasz között egy fa dőlt az útra, amely elzárta mindkét sávot. A helyszínre vonuló szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs a fát motorfűrésszel feldarabolta, majd az útról eltávolította. Az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt.
  • Szombathely Parkerdő részén a mentőszolgálat kért segítséget egy beteg mozgatáshoz, mert a szűk utcában nem tudta megközelíteni a helyszínt.  A szombathelyi hivatásos tűzoltók  segítséget nyújtva a mentőszolgálatnak, a beteg személyt az ingatlanból kihozták, majd a mentőszolgálatnak átadták.
  • Árokba hajtott és fának ütközött egy személyautó a 84-es főúton Káld közelében. A személyautóban ketten utaztak, egyikük súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínre vonuló sárvári hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a forgalmi akadályt megszüntették. A műszaki mentés ideje alatt a közúti forgalom félpályán haladt az érintett útszakaszon. Az esetről részletesen beszámoltunk.
  • Zalalövőnél a 86-os számú főúton a hó miatt egy kamion keresztbe fordult, így forgalmi akadályt képzett. A helyszínre vonuló körmendi hivatásos tűzoltóknak még további négy kamion műszaki mentését kellett elvégezni, melynél helyi erőgépek, és a zalalövői önkéntes tűzoltók segítettek.
  • Őriszentpéter külterületén egy fenyőfa dőlt a közútra. A helyszínre az őriszentpéteri tűzoltók vonultak, akik a fát az útpályáról eltávolították, Az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt.
  • Nádasd és Őrimagyarósd között egy út menti tölgyfa ága törött le, ami a közúton a félútpályát elzárta. A helyszínre vonuló körmendi hivatásos tűzoltók a fát motoros láncfűrésszel feldarabolták, az utat megtisztították.
  • Apátistvánfalvánál egy pótkocsis teherautó a jeges úton elakadt. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs a helyszínen biztosította a járművet az útpályáról történő lecsúszás ellen. A helyszínre érkező közútkezelő munkagép útfelület érdesítése után a tűzoltó egység segítette a helyszínről történő tovább jutást.
  • A hideg időjárásban a megye déli részén középfeszültségű üzemzavar keletkezett az elektromos hálózatban. Az áramszolgáltatás kimaradása Szatta, Nagyrákos, Felsőszölnök, Felsőmarác, Ivánc, Orfalu, Apátistvánfalva, Mikosszéplak településeket érintette az este folyamán mintegy két óra időtartamban. Orfalu településen áramfejlesztővel biztosította az elektromos energiát az áramszolgáltató.
  • A délnyugati országrészt érintő havazás miatt a 7,5 tonna össztömegű tehergépjárműveket a rendőrség kényszervárakoztató helyeken helyezte el a 86-os számú főút mellett Körmend térségében.
  • Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy január 14-én délelőtt egy férfi ruha nélkül sétál Mesteri külterületén. A celldömölki körzeti megbízottak haladéktalanul elindultak, hogy segítsenek a hidegben lévő emberen. Mikor megtalálták a bolyongó férfit, pokróccal takarták be. A mentők kiérkezéséig munkatársaink a fűtött szolgálati gépjárműbe ültették. A 41 éves férfit további ellátásra a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.