2016. június 05.

Videó: Kerékcsikorgás, motorbőgetés keseríti meg a tízemeletes lakóinak életét

Olvasónk küldött egy videót arról, mit kell hosszú idők óta elviselniük éjszakánként. A felvétel egy tízemeletes erkélyéről készült, a hang a lényeg. A lakók tehetetlennek érzik magukat, a kerékcsikorgás 22 óra és hajnali 3 óra között veri ki az álmot sokak szeméből.

Népszerűek a bevásárlóközpontok parkolói az autósportok és a tuning kedvelői között. Addig nincs is gond, amíg néhányan összejönnek  beszélgetni, vagy megszemlélni egymás újításait. Az viszont már sokak számára rendkívül bosszantó, amikor hajnalban kerékcsikorgásra, túráztatott motorokra ébrednek. Az alábbi felvétel 23.30-kor készült Szombathelyen, a Szent Gellért utca egyik tízemeleteséből, mobiltelefonnal és a hangsáv alapján nem állja meg a helyét az az általános védekezés, hogy a parkolóban senkit nem zavarnak a lóerők tesztelői.

 

-Többen is vagyunk lakók, akik néhány perc különbséggel, de felhívjuk a 112-őt. Sajnos mire 5-6 perc múlva ide ér a járőr addigra már vagy elmennek, vagy mihelyst meglátják a rendőrautót, nem mozdulnak. Javasoltuk, hogy a Park Center üzemeltetője, vagy tulajdonosa tegyen ki egy behajtani tilos táblát, ami este 22 óra és reggel 7 óra között tiltja meg a behajtást, így a járőr is tudna intézkedni. Mert mi keresnivalójuk van néha 20 autóval késő èjjel egy parkolóban? Üvölt a zene a kocsiból, pizzát rendelnek oda, szemetet hagynak maguk után - panaszolta olvasónk.  - Tavaly tavasszal költöztünk ide és nagyon gyakran megy itt a dübörgés. Hiába szólunk a rendőröknek, kijönnek, de addigra vagy elmegy az a pár autó, vagy megállnak a parkolóban.

Egy másik lakó is megerősítette az elmondottakat. Ő a közeli Kunc Adolf utcában lakik és így két bevásárlóközpont parkolójának hanghatásaiból is részesül.

 

 


-Szeretnénk nyitott ablaknál aludni, de ez szinte lehetetlen, csak a konyhában tudjuk kinyitni éjszakára az ablkot, mert annak a ház másik oldalán van az ablaka. Kiszámíthatatlan, mikor kezdenek vadulni, kereket csikorgatni, motort bőgetni. Szombaton éjjel például csend volt, ezen meg is lepődtem. Van, amikor hajnali kettőkor kezdődik a műsor. Nem tart sokáig, maximum tíz percig, de mindig felébredek és ilyenkor nehezen tudok elaludni. A munkahelyemen viszont maximális odafigyelést követelnek tőlem és nem mondhatom, hogy motorbőgés miatt vagyok kialvatlan - mesélte egy férfi, aki szerint jellemzően BMW, Lada, Audi és Honda személyautókkal gyakorlatoznak hajnalban.

 

 


Azt is hozzátette, hogy korábban egy lakó megpróbált beszélni a 20-30 év körüli motorbőgetőkkel, de azok közölték vele, hogy ő egy begyöpösödött f*szkalap és költözzön falura, ha zavarja a város zaja. Amikor távozófélben közölte, hogy a rendszámaikat bediktálja a rendőröknek, akkor hangos nevetés volt a válasz. "Miért, tilos megállni egy parkolóban?" - kérdezték tőle gunyorosan.

Tavaly decemberben ennyire látványosra sikerült a kerékcsikorgatós kihajtás a körforgalomból

Természetesen örömmel helyet adunk a másik fél véleményének is, amennyiben elküldik nekünk.

 


Kapcsolódó hírek

Szavazás

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.