Barion Pixel
Frissítve: 2013. július 13.

Hamis áruk Vámosszabadinál

Két esetben, összesen 107 millió forint értékben foglaltak le hamis ruházati termékeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Vámosszabadinál.

 A pénzügyőrök Vámosszabadi térségében ellenőriztek egy Magyarországra tartó, szlovák rendszámú tehergépjárművet, amely egy Kínából érkező konténert szállított.

A rakomány -- okmányai szerint -- ruházati termékeket tartalmazott. A tételes ellenőrzés során a pénzügyőrök a konténerben közel 1000 darab ETNIES védjeggyel ellátott gyermekruha-együttest és több, mint 4.600 darab La Martina védjeggyel és Transformers rajzfilmfigurával ellátott szabadidőruhát találtak.

A NAV munkatársai megállapították, hogy a tehergépjárműben szállított jogvédelem alatt álló, több mint 14 millió forint értékű ruházati terméket a versenytárs hozzájárulása nélkül akarták forgalomba hozni, illetve a rajzfilm-figurákkal ellátott szabadidőruhák után a jogdíjakat nem fizették meg.

A másik esetben egy szintén hamis árukkal érkező szlovák kamiont állítottak meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei ugyancsak Vámosszabadi térségében.

A tehergépjármű az okmányok szerint 717 karton gyűjtőárut szállított a Távol-Keletről Budapestre. A pénzügyőrök a tételes vizsgálat mellett döntöttek, amelynek során a konténerben az eredetire megtévesztően hasonlító, 10.600 db különféle márkájú (Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Prada, Giorgio Armani) védjegyes övcsatot, 15.000 darab Gucci és Guess védjegyes övcsatot, övet, táskát, karórát és telefontartó tokot, 14.000 darab Burberry védjegyes övcsatot és kendőt találtak, összesen 93 millió forint értékben.

A NAV munkatársai a két esetben az összesen 107 millió forint értékű, 44.600 darab különféle márkajelzéssel ellátott, védjegyoltalom alatt álló hamis árut lefoglalták. Az ügyben a nyomozást -- áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt - a NAV pénzügyi nyomozói folytatják.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.