Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2017. július 11.

Győztes halászlét főztek tűzoltók az országos halfőző versenyen

Hétvégén rendezték Szombathelyen, a Ferences kertben az I. Vasi Halas Napokat, amelynek keretében a MA-HAL 43. Országos Halfőző Versenyt is megtartották. A szombathelyi tűzoltók csapata halászlé kategóriában az első helyen végzett.

Bucsui ÖTE

A három napos rendezvénysorozat második napján rendezték meg a főzőversenyt. A nevezők a megnyitót követően kezdhettek neki a halétek elkészítésének. A szakácsok az ország minden tájáról érkeztek, három kategóriában mérhették össze főzőtudásukat. A dunai halászlé és a Tisza-Kőrös jellegű halászlé mellett egyéb halétel kategóriában nevezhettek. Az eredményhirdetésre a délutáni órákban került sor. A zsűri elnöke Dr. Kecskés László főorvos volt, segítségére volt továbbá Farkas Ágnes kézilabdás olimpikon, Böndicz Csaba mesterszakács és civil oldalról Hende Tamás.

Első helyen végeztek a szombathelyi tűzoltók a főzőversenyen

Halászlé kategóriában a szombathelyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata Szegedi halászlé elkészítésével az első helyen végzett, míg Bucsu Önkéntes Tűzoltó Egyesületének csapata Bulcsú vezér véréből készült vegyes halászléjükkel a különdíjat szerezték meg.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.