Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. szeptember 04.

Videó: Moszkvics helyszínelőautótól a sportszelet Skodáig - hagyományőrző rendőrök Körmenden

A Hagyományőrző Rendőrszázad is képviseltette magát a Vas Megyei Polgárőr Napon, Körmenden. Videónkban az alakulat parancsnoka beszél az elhozott járművekről és az első magyar rendőregyenruhákról.

Hamar kiderült, hogy az olvasónk által lencsevégre kapott és általunk videón megjelentetett rendőrségi járművekből álló konvoj a Hagyományőrző Rendőrszázad járműveiből állt. Körmendre tartottak, a Vas Megyei Polgárőr Napra. A Körmendi Rendvédelmi Technikum udvarán beszélgettünk a rendőr hagyományokat ápoló alakulat parancsnokával, Bogdán András rendőr alezredessel.

Az összeállításban szó esik az első magyar rendőregyenruháról és arról, miért kellett lecserélni azt. Megmutatjuk kívül-belül a Körmendre érkezett rendőrautókat is, amelyekből az 1965-ös Moszkvics 403. baleseti helyszínelőautó volt a legnépszerűbb a Körmendi Rendvédelmi Technikum udvarán megtartott rendezvényen.

A hagyományőrzők vidám kabalafigurája

Bogdán alezredes kiemelte a közeli Szentgotthárdon gyártott Opel rendőrautót, illetve a közeli határ miatt az ún "sportszeleteket" is. (Másfél hónapja egy ilyen zöld, civileknek eladott Skoda tört totálkárosra Csehi közelében.).

Kutyabemutató a sportszeletek előtt

A Hagyományőrző Rendőrszázadnál úgy tűnik, hogy figyelnek arra, hova mennek és nem csak a járművek közé válogatnak be a helyieknek különösen érdekes rendőrautókat. Kutyabemutatót is tartottak a Vas Megyei Polgárőr Napon. A 10. perctől a szombathelyi Tóth Tibort, azaz Csupatit és kutyáját, Kántort méltatta a bemutatót tartó rendőrnő.

Kérésre videónk nyitóképe letölthető formában:

A Hagyományőrző Rendőrszázad Körmenden, a Rendvédelmi Technikumban


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.