Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016. november 22.

Veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemben gyakorlatoztak Szombathelyen

Külső Védelmi Terv gyakorlat zajlott a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Szombathely Megyei Jogú Város részvételével. A gyakorlat során egy veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemben bekövetkezett balesetet (raktártüzet) imitáltak.

A baleset során mérgező anyagot tartalmazó égéstermék került a levegőbe, mely a környező lakóházak felé áramlott.

Külső Védelmi Terv gyakorlat Szombathelyen

 A részleges gyakorlat iparbiztonsági, tűzvédelmi, lakosságvédelmi témájú felkészítéssel és az üzem bejárásával kezdődött, majd törzsvezetési gyakorlaton bizonyították a város polgári védelmi parancsnokságának munkacsoportjai, a rendvédelmi és társszervek delegáltjai felkészültségüket.

A törzsmunka során Dr. Károlyi Ákos, a város jegyzőjének vezetésével megszervezték az üzem veszélyeztető hatásainak kitett lakosság elzárkóztatását, a gyors kimenekítés, és az ideiglenes befogadás feladatait. Az állampolgárok részére tájékoztató anyagot készítettek.

Külső Védelmi Terv gyakorlat Szombathelyen

Fotó: Egyed László tűzoltó alezredes Vas MKI

A gyakorlat végrehajtása után Lakatár Gábor tűzoltó alezredes kirendeltségvezető megköszönte a közös munkát, a tapasztalatokat összegezte. A megyei igazgatóság részéről Poór Balázs tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi felügyelő a gyakorlat végrehajtását megfeleltre értékelte.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.