Barion Pixel
2016. március 03.

Kicsi, könnyű, de hatékony a Fire Stryker tűzoltó eszköz - 100 másodpercig bírja

Sokan kérdezték már, mi az a kék-piros cső a 112Press autóiban, majd hitetlenkedve forgatták a kezükben a tűzoltó eszközt, ami 100 másodpercig képes működni. Az Utazás Kiállításon a forgalmazót kértük meg, mondjon néhány szót a Fire Strykerről.

 
A kézitáskában is elférő Fire Stryker szükség esetén könnyen bevethető és nyomot sem hagy, hiszen kémiai reakcióval fojtja el a tüzet. Az eszköz egy gyufa meggyújtásához hasonló mozdulattal aktiválható, vagy bedobható a tűzbe, ahol 300 fok felett működésbe lép. A kisebbik változat is 50 másodpercig működik, míg a nagyobbik, fél kilós eszköz 100 másodpercig. (Összehasonlítva egy 6 kilós porral oltó működési ideje kb. 20 másodperc.)
 
A magas hőmérséklet által aktivált Fire Stryker alkalmassá teszi az eszközt arra, hogy tűzveszélyes helyeken, szerverszobákban, motor- és lakótérben kerüljenek rögzítésre, ahol tűz esetén működésbe lépnek. Az eszköz elektromos tüzeknél is bevethető.
 


A Fire Stryker kis autókban is könnyen elhelyezhető az utastérben. Az elmúlt időszakban több gépjármű-tűzről is beszámoltunk. A többségénél még lett volna lehetőség a jármű megmentésére, ha van tűzoltó-készülék az autóban. Ilyen esetekben minden perc számít, amivel a tűz késleltehtető. A Fire Stryker bedobható a motortérbe, vagy az utastérbe. A kisebbik változat egy kombi méretű autó utasterét teljesen képes megtölteni az oltóanyaggal.

 

 

Videónkban sok hasznos részlet megtudható az eszközről, aki pedig az Utazás Kiállításon jár az személyesen is kézbe foghatja a Fire Strykert.  (Augusztusban beszámoltunk arról, hogy a balatoni vízimentők is ilyen eszközökkel szerelték fel a hajóikat.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.