Barion Pixel
Szerző: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 2016. július 13.

Fontos figyelmeztetések a Kékszalagon indulók számára

A Magyar Vitorlás Szövetség és partnerei számára a 48. Kékszalag Erste World Nagydíjon részt vevő hajósok biztonsága meghatározó fontosságú. Ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, amely a verseny teljes idejére erős (45-55 km/h), helyenként viharos erejű (60-75 km/h) északnyugati szelet prognosztizál, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság véleménye alapján az alábbiakra hívja fel a résztvevők figyelmét.

 1. A versenyen csak olyan hajóegységek induljanak el, amelyek mind legénységük képzettsége és gyakorlottsága, mind pedig hajójuk műszaki felkészítettsége és állapota alapján jól felkészültek a versenyre.
   
 2. A verseny teljes ideje alatt legyenek készenlétben a kommunikációs, mentési és egyéb biztonsági eszközök, azok használhatóságát folyamatosan ellenőrizzék.
   
 3. A hajóvezető személyes felelősséggel tartozik, hogy az adott időjárási körülmények között a kikötőből kihajózik és a versenyen részt vesz.
   
 4. A verseny alatt a mentés a személyi mentésre korlátozódik, a technikai mentést a mentőegységek nem tudják biztosítani.
   
 5. Amennyiben az időjárási körülmények a vártnál rosszabbak lesznek, akkor a versenyrendezőség a Balatoni Vizirendészeti Rendőrkapitányság véleménye alapján halasztja vagy felfüggeszti a versenyt.
   
 6. A hajóegységek havária, baleset esetén a versenykoordinációs központ telefonszámát hívják: 06 30 533 9999, illetve az okos telefonokra feltölthető BalatonHelp alkalmazáson keresztül adják le segélyhívásukat a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felé.

 

Címlapképünk illusztráció, forrása vizimentok.blog.hu.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.