Szerző: Vas Megyei Főügyészség; 112Press 2018. augusztus 03.

Fegyvert birtokoltak engedély nélkül, ráadásul lövöldöztek vele

Engedély nélkül tartott lőfegyvert egy férfi, majd eladta, az eladó és a vevők ellen is vádat emeltek.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat három férfival szemben, akik a vád szerint úgy tartottak lőfegyvert, hogy arra a jogszabályban előírt engedéllyel nem rendelkeztek.

A vád szerint I. rendű vádlott Ausztriában megvásárolt 2018. márciusában egy német gyártmányú kispuskát a hozzá tartozó lőszerekkel együtt, amelyet a Vas megyében lévő lakóhelyére vitt és a község melletti területen több lőszert ellőtt.

A lőfegyvert a vádlott 2018. áprilisában 80.000 Ft-ért értékesítette II. rendű vádlottnak, aki úgy egyezett meg barátjával, III. rendű vádlottal, hogy a lőfegyvert a hozzá tartozó lőszerekkel közösen veszik meg.

Miután a két férfi megvásárolta a lőfegyvert, a lakóhelyük határába mentek és azzal lövéseket adtak le. A lövöldözés után hazafelé tartó vádlottakat azonban rendőri intézkedés alá vonták, majd a lőfegyvert a büntetőeljárás során lefoglalták.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség mindhárom vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.