Barion Pixel
2015. június 04.

Erotikus szombathelyi tűzoltónaptár 1996-ból

Az ágyban dohányzás egyetlen biztonságos módját bemutató 1996-os kártyanaptár Szombathelyen készült. Kiss Ferenc megosztásai között bukkantunk rá.

Tűzoltónaptár 1996-ból

A hozzászólásoknál azt is megtudhattuk, hogy a felvétel a Szombathely-Petőfi-telepen, a tűzoltó sportcentrum egyik szobájában készült. Abban pedig biztosak vagyunk, hogy egy ilyen üzenet sokkal több helyre eljutott, mint bármilyen közlemény, ami az ágyban dohányzás veszélyeit ecseteli.

Megdöbbentő adat, hogy 2004-ben Magyarországon 147-en hunytak el  tűzesetekben, közülük 42 fő dohányzás miatt keletkezett tűzben vesztette életét. (Azaz az elhunytak 28,6 százaléka)

Egy 2006-os kutatás adatai alapján 1998-ban 30411 vonulása volt a tűzoltóknak Magyarországon, ebből 917 esetben egyértelműen dohányzás okozott tüzet, míg 3379 esetben csak vélelmezni lehetett a dohányzást, mint tüzet kiváltó tényezőt (vagy mert elhunyt az illető, vagy nem vallotta be, esetleg eldobott cigarettacsikk okozott tüzet).  Tehát az összes tűzeset mintegy 14,13 százaléka vezethető vissza a cigarettához. Ez az arány a következő években fokozatosan csökkent, 2005-re egészen 5,67 százalékig. (Forrás)

Mint a lakástüzek többségénél, a cigaretta miatt meggyulladó ágyakból kimenekülők is úgy gondolták, velük ilyen nem fordulhat elő. De elég elbóbiskolni, az ujjak közül kicsúszó parázsló csikk pedig rossz esetben izzásba hozza a műszálas anyagokat, amelyekből egyrészt mérgező gázok kerülnek a levegőbe, másrészt lángba boríthatja az egész szobát.

Tehát aki ágyban szeretne dohányozni, az szerezzen be magának egy tűzoltót az ágya mellé, vagy inkább válasszon biztonságosabb módszert a cigarettázáshoz. 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.