Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. december 16.

Tűzoltók lepték meg a beteg kisfiút - neki készített sisakot is kapott

Tűzoltó mesefigurás tortával ünnepelte 6. születésnapját Erdélyi Rolika novemberben. Ekkor még nem is sejtette, hogy hamarosan személyesen is találkozhat példaképeivel, az igazi tűzoltókkal. Az igazgatóság meghívására Rolika szüleivel és nagymamájával tett látogatást a szombathelyi laktanyában kedden délután.

A családot Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, megyei igazgató, valamint Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok fogadta és vezette körbe az épületben. Rolika nagy örömmel és érdeklődéssel ült be a tűzoltó járművekbe, hallgatta a tűzoltók előadását a készenléti szerek működéséről, felszereléséről.

Erdélyi Rolika vendégségben a tűzoltóknál

A szolgálati csoport próba riasztás keretében bemutatta, hogy a tűzoltóknak milyen gyorsan kell felvenni a védőruhát és indulni a káresethez. Természetesen nem maradhatott el a gyermekek kedvence, a csövön lecsúszás sem. Rolika számára a legnagyobb élmény mégis talán a magasból mentő jármű kosarában való utazás volt. Búcsúzáskor boldogan vette kézbe az igazgatóságtól kapott, külön neki készíttetett tűzoltó sisakot.

(Az alábbi felvételt tavaly készítettük, Rolikának játszott a Weöres Sándor Színház.)

 

 


Erdélyi Rolika vendégségben a tűzoltóknál




Fotó: Balogh Nikoletta tű. fhdgy.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.