2014. november 03.

Életeket mentett a szén-monoxid mérő Szombathelyen

Egy család három tagja, köztük egy másfél éves kislány tartózkodott hétfőn este abban a lakásban, ahol megszólalt a szén-monoxid érzékelő a Felsőőr utcában. Nem vakriasztás volt.

A mentők megfigyelésre kórházba szállították a kislányt és édesanyját, de úgy tudjuk, nem mutatták a mérgezés jeleit. A gyerekágy mellé felszerelt készülék időben, még jóval a kritikus szint elérése előtt jelezte a gázt.

 


 

Az édesapa a fürdőszobából is bevitte a másik gázmérőt és az is jelzett, ekkor hívták a tűzoltókat, akiktől azt az utasítást kapták, hogy azonnal nyissák ki az ablakokat, zárják el a konvektort és hagyják el a lakást. Néhány perc múlva pedig megérkeztek a mentők és a tűzoltók.

A kisbabát és az édesanyját megfigyelésre vitték kórházba

A tűzoltók átszellőztették a lakást, ahova ma nem mehetnek vissza a családtagok. Megérkeztek a gázmű szakemberei is és a kéményseprők, akik megvizsgálják, honnan kerülhetett a lakásba a szén-monoxid, amit információink szerint a tűzoltók készüléke is jelzett.

Ez a késülék szólalt meg a gyermekágy felett

A ma este élesben kitűnőre vizsgázó Honeywell márkájú gázérzékelő nem a legolcsóbb a piacon, de cserébe hosszú élettartamot garantál a gyártó. A Csepregi Tűzoltóságon is beszerezhető bevizsgált készülékekről bővebb információt ide kattintva kaphatnak Olvasóink. (Ez nem fizetett reklám, csupán tipp. Az eladásból egyetlen fillérrel sem részesülünk, de szívesen beszámolunk arról, ha egy életmentő készülék valóban működik...)

A lakást alaposan átszellőztetik

Mint azt a kislány édesapjától megtudtuk, a jelzőkészüléket az apósától kapták, ajándékba. Két év óta most szólalt meg először, de ez a hangos sivítás könnyen lehet, hogy a család életét is megmentette. Reméljük, sokan tanulnak a pozitív példából azok közül is, akik azt hiszik, ilyen velük soha nem történhet meg. A cikkünkben bemutatott család pontosan ugyanezt gondolta, egészen a mai napig. És hogy jó volt-e a kislány nagypapájának ajándéka? Ez a fentiek ismeretében nem kérdés.

A fürdőszobából behozott készülék is érzékelte a szén-monoxidot

A tűzoltók percek alatt a helyszínen voltak

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.