Barion Pixel
Szerző: Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség 2017. július 28.

A szülőket elsodorva, azok gyermekével hajtott el a drogos férfi Pápán - vádat emeltek ellene

Kábítószertől bódult férfi ugrott be egy család autójába, majd annak 4 éves gyerekével együtt elhajtott. Az eset 2017. februárjában történt, Pápán, miután a férfi eljátszotta, hogy az érkező autó elgázolta őt. Most vádat emeltek ellene.

Közlekedési bűncselekmények mellett személyi szabadság megsértésének bűntette minősített esete és jármű önkényes elvételének bűntette miatt is felelnie kell a 24 éves férfinak.

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a kábítószer fogyasztása miatt bódult állapotban lévő elkövető, miután az utcán az élettársával veszekedett, a lassan kanyarodó autó elejének futott. A sofőr észrevette a vádlottat, fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni, s ezért a férfi a motorháztetőre, majd onnan az aszfaltra esett.

A sértett ekkor a gépkocsijával megállt, s abból párjával együtt kiszálltak, hogy a vádlottnak segítsenek. A férfi a földről felkelve bocsánatot kért a gépkocsi vezetőjétől, majd ellépett mellette, és hirtelen a járó motorral álló személygépkocsi vezetőülésébe ült. A sértettek belekapaszkodtak a járműbe, az asszony az ajtón keresztül még a vádlott ruházatát is megragadta, és kiabált, hogy gyermeke a kocsiban van, de próbálkozásuk, hogy a vádlottat visszatartsák, nem járt eredménnyel, mert a férfi  hirtelen gázt adva elindult, a sértetteket pedig rövid távon magával húzta.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott tisztában volt azzal, hogy a hátsó ülésen egy kisgyermek van, ennek ellenére a csúszós úton nagy sebességgel hajtott el, melynek során egy alkalommal majdnem fának, kanyarodása során pedig a padkának ütközött. A vádlott a gépkocsival előbb Noszlopra, majd onnan az egyik közeli faluban lévő lakóhelyére hajtott, ahol a rendőrök megállították és elfogták. 

Az ügyészség a Pápai Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.