Szerző: Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség 2016. november 04.

Nagyüzemi dísztárcsatolvaj és színesfémet lopó rabló ellen emeltek vádat Szombathelyen

Ötvenhét autó dísztárcsáit lopta el egy szombathelyi fiatal, hogy ebből tegyen szert némi bevételre. 800 ezer forint kárt okozott. Egy másik szombathelyi az okmányiroda épületéről feszegette le a színesfém plasztikaelemeket, később pedig leütött valakit a pénztárcájáért. Hamarosan a bíró előtt mesélhetik el a részleteket.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt vádat emelt az ellen a fiatal férfi ellen, aki Szombathelyen hat hónap alatt, több mint félszáz személygépkocsiról lopta el a dísztárcsát.

A vádirat szerint a vádlott 2016. januárjától kezdődően 2016. júliusában történt elfogásáig havonta átlagosan kilenc alkalommal, rendszeres haszonszerzésre törekedve, összesen 57 személygépkocsiról pattintotta le a dísztárcsát. A vádlott által a közterületen parkoló, különböző gyártmányú személygépkocsikról eltávolított dísztárcsák értéke 4.000 Ft-tól 32.000 Ft-ig terjedt.

A bűncselekménnyel a vádlott összesen 798.500 Ft kárt okozott, amelyből 17 esetben a dísztárcsa lefoglalásával 205.200 Ft térült meg. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Színesfémet lopott, pénztárcát rabolt

A  Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétsége és rablás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a vádirat szerint 2016. márciusában az egyik hajnalon, Szombathelyen a Bejczy utcában található kormányablak homlokzatát díszítő „Guruló forintok” címet viselő épületplasztika három vörösrézből készült lemezét lefeszegette, majd elvitte.

A vádlott a lopással 5.670 Ft, míg az épületplasztika megrongálásával 394.340 Ft kárt okozott.

A vádirat szerint továbbá a vádlott, alig több mint egy hónappal a lopást követően, Szombathely egyik lakótelepén a délelőtti órákban cigarettát kért egy arra haladó gyalogostól, akit, miután nem tudott cigarettát adni leköpött, majd mellkasánál fogva a földre lökött. Ezt követően a vádlott a földön fekvő sértett kabátjából kivette a sértett pénztárcáját, benne 25.000 Ft készpénzzel és elfutott.

A sértett a vádlott után szaladt, és amikor utolérte visszakövetelte tőle a pénzét. A vádlott ekkor kiabálva megöléssel fenyegette meg a sértettet, majd egy közeli szemetesből elővett egy csaknem egy méter hosszúságú botot, amivel több esetben megütötte a sértett fejét és lábát, majd ismét elszaladt a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.