Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály Közlemény: Vas VMKI 2024. szeptember 07.

Videóösszefoglaló a vasi tűzvész első napjáról - Csönge

Légifelvételeken is megmutatjuk a Csönge környékén pusztító tüzet, illetve beszélgettünk olyan helyivel, aki nem sokkal korábban már egy táskával ment ki a háza elé, felkészülve a menekülésre.

Több olvasónk is érdeklődött arról, hogy lesz-e videó a csütörtökön kezdődött tűzvészről, mivel más csatornákon már belefutottak az általunk készített anyagokba, csak pont nálunk nem. Most egy hosszabb videóösszeállítást mutatunk a csütörtök délutáni állapotokról.

Vas vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói mellett a nyugat-magyarországi vármegyék mindegyikéből érkezett tűzoltó egység a helyszínre 2024.09.05-én. Az esti órákban több mint 300 tűzoltó, mintegy 82 tűzoltó gépjárművel végezte a kárfelszámolást. Munkájukat erőgépek és lajtoskocsik segítették.

A magasból való felderítést drónnal végezték, amelynek köszönhetően a tűzoltás vezetője útba tudta igazítani a tűzoltókat, hogy hol van rájuk a legnagyobb szükség. A tűz körülhatárolása nem sokkal este tizenegy óra előtt történt meg. Az éjszaka folyamán a parázsló, izzó részek átnedvesítése volt a feladat. Ehhez vízsugarakat, kéziszerszámokat és puttonyfecskendőket használtak a tűzoltók.

Tűz Csönge közelében Légifotó: Tánczos Mihály

A munkálatok másnap, pénteken is folytak a helyszínen. 196 tűzoltó 46 gépjárművel dolgozott azon, hogy a lánggal égést megakadályozzák. A tűzoltók munkáját nehezítette a szél, valamint, a vízutánpótlás nehézsége. Azt csak távolsági szállítással tudták megoldani. A tűzoltó egységek mellett az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága és az erdészet munkatársai is a tűzeset helyszínén vannak, mintegy negyvenen.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.