Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. június 29.

Börtön várhat a csomagszállítót elkötő férfira és egy internetes csalóra

Néhány hónappal ezelőtt egy férfi Celldömölk belvárosából lopott el egy csomagszállító autót több százezer forint értékű áruval, most vádat emeltek ellene és börtönbüntetés kiszabását kérték. Egy internetes csaló 85 sértettnek okozott 3 millió forint kárt, részére szintén börtönbüntetést indítványozott az ügyészség.

A Sárvári Járási Ügyészség nagyobb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen, aki 2017. februárjában Celldömölkön egy csomagküldő szolgálat tehergépkocsiját lopta el.

Ellopott csomagszállító autó

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A vádirat szerint a gépkocsi vezetője a csomagok kézbesítésének idejére lezáratlanul hagyta a parkolóban a 900.000 forint értékű járművet, amelynek a rakterében 29 sértett által feladott, 1000 forinttól 165.000 forintig terjedő értékű csomag volt.

A vádlott a rakománnyal együtt Budapestre indult, hogy ott a gépkocsit elrejtse, a csomagokat pedig értékesítse, azonban félútig sem jutott el, mert a nyomozó hatóság a lopást követően egy órán belül elfogta.

A bűncselekménnyel okozott több, mint másfél millió forint kár teljes mértékben megtérült. A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

85 sértettnek okozott 3 milliós kárt egy internetes csaló - vádemelés

A Körmendi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2016. őszén internetes hirdetési oldalon közzétett, műszaki cikkek eladására vonatkozó valótlan hirdetésekkel 85 sértettet ejtett tévedésbe és okozott nekik összesen 3 millió forint kárt.

A vádirat szerint a vádlott ismeretlenül maradt társával internetes hirdetési oldalon kínált eladásra olyan műszaki cikkeket, köztük televíziót, mobiltelefonokat, játékkonzolokat, kerékpárokat és különböző szerszámokat, amikkel nem is rendelkezett. A vádlott és társa szándéka kizárólag a sértettek pénzének megszerzésére irányult.

A hirdetésre jelentkező sértettek a kért vételárat a vádlott által megjelölt bankszámlára utalták. A vádlott és társa ezzel a módszerrel az egyes sértetteknek 10.000 és 300.000 forint közötti kárt okozott.

A Körmendi Járási Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.