Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. február 02.

Pénzbüntetést és eltiltást kaphat a cserbenhagyó kamionos

A szlovák férfi kamionjával a 86-os főúton áttért a szemközti sávba és egy személyautót lökött egy autóbusznak. A balesetnek nem volt sérültje, de anyagi kár keletkezett.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat az ellen a szlovák férfi ellen, aki 2016. októberében Körmend térségében anyagi káros közlekedési balesetet okozott, majd a baleset helyszínét megállás nélkül elhagyta.

A vádirat szerint a vádlott kamionnal közlekedett a 86. számú főúton Rédics irányába, amikor egy enyhén balra ívelő útkanyarulatban átlépte a záróvonalat és áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol egy szabályosan közlekedő személygépkocsi bal oldalának ütközött.

Az ütközés ereje a személygépkocsit a vele párhuzamosan a külső forgalmi sávban szabályosan közlekedő autóbusz oldalának lökte.

A személygépkocsi és az autóbusz a helyszínen azonnal megállt, míg a balesetet észlelő vádlott megállás nélkül továbbhajtott.

A balesetben sem a vétlen járművezetők, sem a busz utasai nem sérültek meg.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés mellett járművezetéstől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.