Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2016. november 18.

Visszaeső csaló került előzetesbe- beszedte a pénzt, nem küldte az árut

Internetes csalót tettek előzetes letartóztatásba, aki műszaki cikkeket, kerékpárt, szerszámokat kínált az interneten, a vételárért viszont nem küldött semmit a sértetteknek.

A Körmendi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2016. október 11. napja és 2016. október 21. napja közötti időben 7 sértettnek okozott sértettenként 50.000 forintot meg nem haladó kárt.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra is, hogy a gyanúsítottal szemben a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség 150 rendbeli csalás miatt már vádat emelt, és a gyanúsított abban az ügyben foganatosított előzetes letartóztatásának megszüntetését követően rövid idővel követte el az újabb bűncselekményeket.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított internetes hirdetési oldalon adott fel hirdetéseket, melyekben kedvező áron eladásra kínált különböző műszaki cikkeket, köztük játékkonzolt, televíziót, mobiltelefont, kerékpárt, szerszámgépet és kéziszerszámokat.

A gyanúsított megállapodott a hirdetésre jelentkező sértettekkel interneten és telefonon, hogy miután a számlájára utalják a megvásárolni kívánt termék vételárát, a jóváírást követően a megrendelt árut postázni fogja. Több esetben az adás-vételről a gyanúsított még fel nem derített női társa állapodott meg telefonon a sértettekkel.

A gyanúsított a sértettek által megrendelt és kifizetett árukat nem küldte meg nekik, az nem is állt szándékában, mivel az eladásra kínált árukkal nem rendelkezett. A sértettek által a folyószámlájára befizetett összegeket azonban felvette.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.