2018. május 23.

Őrre támadt egy elítélt a szombathelyi börtönben – fegyházba kerülhet

Egy fogvatartott önkényesen akarta elhagyni a zárkát, ezt a büntetés-végrehajtási őr megakadályozta, ezért a férfi rátámadt. A dulakodót zárkatársak és az őr megfékezték, a továbbiakban fegyházbüntetésre számíthat. Egy másik elítélt zárkájában tört-zúzott, ellene elzárás kiszabását indítványoztak.

Bv. őrre támadt egy fogvatartott Szombathelyen

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő férfival szemben, aki a vád szerint 2017. októberében a Szombathelyi Országos Büntetésvégrehajtási Intézetben megkísérelte önkényesen elhagyni a zárkát, amíg a zárkafelelős a zárkák létszámellenőrzése során jelentett a felügyelőknek. A vádlott rátámadt a zárka elhagyását megakadályozni kívánó büntetés-végrehajtási őrre, akinek a bal felkarját megragadta, és megpróbálta behúzni a zárkába.

A vádlottal szemben az őr testi kényszert alkalmazott, és a vádlottat a zárkatársai is lefogták, ezzel akadályozták meg a további támadást. Az őr a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

 

Letörte a kamerát és berendezési tárgyakat rongált egy elítélt

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő férfival szemben, aki a vád szerint 2017. júliusában a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézeten lévő zárkájában a berendezési tárgyakat megrongálta, az ott elhelyezett kamerát letörte, valamint kiszerelte és összetörte az ablaküveget.

A rongálással a vádlott 105.000 Ft kárt okozott, mely nem térült meg.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben elzárás kiszabását indítványozta.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.